ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ριάλιτι και ταλέντα στην αρένα της τηλεθέασης

Παρά τη δυναμική που έχει αναπτύξει η μυθοπλασία στην τρέχουσα σεζόν, τα ριάλιτι και τα τάλεντ σόου εξακολουθούν να διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Τι θα δούμε, λοιπόν, στο β’ μισό της σεζόν;

Συνεχίζονται…
Τρία είναι τα προγράμματα που κατάφεραν να διατηρήσουν την απήχησή τους στο πέρασμα των χρόνων κι εύλογα επιστρέφουν για έναν ακόμη κύκλο με τη φόρα που τους χαρίζει η επιτυχία των προηγούμενων σεζόν, αλλά και με το άγχος που δημιουργεί η προσμονή και οι προσδοκίες των τηλεθεατών. Το «MasterChef», λοιπόν, μπορεί να ξεκίνησε δειλά – δειλά το 2017, με τον σαρωτικό τυφώνα του «Survivor» να μην του επιτρέπει να εκδηλώσεις τις… μεγάλες προσδοκίες του, στον β’ κύκλο, ωστόσο, κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, κλείνοντας τη σεζόν ως ένα από τα δημοφιλέστερα προγράμματα του 2018. Μετρώντας πλέον τρεις σεζόν στο Star, το ριάλιτι μαγειρικής μπαίνει δυναμικά στον τέταρτο κύκλο του (έκτο συνολικά στην Ελλάδα, εάν συνυπολογίσουμε και τις δύο σεζόν που προβλήθηκαν από το Mega) και με αναλλοίωτη την κριτική του επιτροπή τα τελευταία τρία χρόνια – επιτυχημένη συνταγή, άλλωστε - Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο αναμένεται και πάλι να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, στην prime time τις καθημερινές. Στον αντίποδα, αν και με ένα μικρό διάλειμμα ξεκούρασης, το «Your face sounds familiar» απέδειξε την περασμένη σεζόν, στον πέμπτο (!), μάλιστα, κύκλο του, πως είναι πραγματικά… πολύ σκληρό για να πεθάνει. Εύστοχα, οι ιθύνοντες του ΑΝΤ1 έδωσαν χρόνο στο πρότζεκτ να ξεκουραστεί, ώστε να απαλειφθεί, από τη μια, ο κορεσμός που επήλθε στο τηλεοπτικό κοινό αλλά, από την άλλη, να βρεθούν και οι κατάλληλοι διαγωνιζόμενοι που θα αναλάμβαναν ένα ομολογουμένως απαιτητικό ρόλο, από τους πιο δύσκολους και πιο… επικίνδυνους σε τάλεντ σόου. Το «YFSF» επιστρέφει και πάλι, λοιπόν, για έκτη σεζόν, με σταθερή αξία τη Μαρία Μπεκατώρου, ενώ μέχρι στιγμής τα άτομα που θα στελεχώσουν την κριτική επιτροπή δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η συμμετοχή των Μιμή Ντενίση, Γιώργου Μαζωνάκη και Δημήτρη Σταρόβα θεωρείται βέβαιη, αφού είτε μέσα από δηλώσεις είτε μέσα από ανακοινώσεις από τον σταθμό έχει «επισημοποιηθεί» τρόπον τινά η συμμετοχή τους, ενώ ο Αλέξης Γεωργούλης φαίνεται να μένει εκτός, καθώς οι υποχρεώσεις του στην Ευρωβουλή δεν του επιτρέπουν να συμμετάσχει στο πολύ απαιτητικό πρόγραμμα των γυρισμάτων. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το «My style rocks» είχε αποχαιρετήσει οριστικά την ελληνική τηλεόραση, εν τέλει το ριάλιτι μόδας βρήκε τον τρόπο και… τρύπωσε και πάλι στα τηλεοπτικά δρώμενα, μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ κι έτσι, για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτό το στιλιστικό αριστούργημα – μαραθώνιο, με μια, ομολογουμένως, πολύ καλή κριτική επιτροπή, που είναι ίσως και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στη νέα εκδοχή της εκπομπής. Ενώ την παρουσίαση, λοιπόν, έχει αναλάβει για πρώτη φορά η Κατερίνα Στικούδη, πολύ πιο συμπαθητική φυσιογνωμία από τις προηγούμενες δύο παρουσιάστριες (Αραβανή και Σπυροπούλου), τις τρεις θέσεις της κριτικής επιτροπής θα καταλάβουν οι Στέλιος Κουδουνάρης, Έλενα Χριστοπούλου και, φυσικά, ο Λάκης Γαβαλάς.


Το πιο αναμενόμενο πρόγραμμα για το β’ μισό της σεζόν, το «MasterChef» επιστρέφει για τον τέταρτο κύκλο του. 

Η «μεγάλη» επιστροφή
Το 2019 θα σηματοδοτούσε τη μεγάλη στροφή του ΣΚΑΪ στη μυθοπλασία. Η μετακόμιση του Ανδρέα Γεωργίου και της ομάδας του στον σταθμό και η εξασφάλιση του «Λόγω τιμής», της «Πολυκατοικίας» και του ναυαγισμένου «Room service πλιζ» έμοιαζε να δημιουργεί μια τεράστια δυναμική που με τις σωστές κινήσεις θα μπορούσε να χαρίσει στον σταθμό αρκετές πρωτιές. Παρόλ’ αυτά, «πριν αλέκτορα φωνήσαι» ο σταθμός έκανε επί τόπου αναστροφή κι αποφάσισε ότι το πιο σημαντικό πρόγραμμα για τη νέα σεζόν δεν θα είναι κάποια μεγαλεπήβολη σειρά αλλά η μεγάλη… μετά βαϊων και κλάδων επιστροφή του «Big brother» είκοσι χρόνια μετά την πρώτη προβολή του στην ελληνική τηλεόραση. Έχοντας ήδη επενδύσει μεγάλο μέρος του προγραμματισμού τους στο εν λόγω πρόγραμματα και θέτοντας άλλα προγράμματα σε δεύτερη μοίρα, οι ιθύνοντες της παραγωγής υπόσχονται ένα αρκετά καλοδουλεμένο πρότζεκτ, ενώ εργάζονται πυρετωδώς ώστε να βρεθούν τα κατάλληλα άτομα – συμμετέχοντες, που θα κεντρίσουν την προσοχή του τηλεοπτικού κοινού. Μπορεί να μην έχουν διαρρεύσει πολλές πληροφορίες μέχρι στιγμής για τα διαδικαστικά, ωστόσο φαίνεται πως ο Ανδρέας Μικρούτσικος θα βρεθεί εν τέλει στο νέο «Big brother», με διαφορετικό, όμως, ρόλο αυτή τη φορά, αφού θα είναι η φωνή πίσω από τις εκφωνήσεις για τα όσα συμβαίνουν στο παιχνίδι. Για τον ρόλο της παρουσίασης, βέβαια, έχουν ήδη ακουστεί και τα ονόματα των Λιάγκα και Τανιμανίδη, οι οποίοι αμφότεροι αρνήθηκαν την πρόταση, ενώ και η Κατερίνα Λάσπα φαίνεται πλέον ως απομακρυσμένη επιλογή.


Φρένο στον Λιανό για το « Ελλάδα έχεις ταλέντο»

Κάτι απ’ τα παλιά
Μπορεί να παρουσιάζεται ως κάτι μεγαλεπήβολο και λαμπερό, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι, προς το παρόν, δεν μας έχει πεισεί. Ο λόγος για το «Just the two of us» που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στον Ιανουάριο από τη συχνότητα του Open (σ’ εμάς Omega) με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη. Το συγκεκριμένο τάλεντ σόου προβλήθηκε με σχετική επιτυχία για δύο σεζόν από το Mega (2010 και 2014) με παρουσιαστές τους Γιώργο Καπουτζίδη και Ζέτα Μακρυπούλια αντίστοιχα, και ενδιάφερουσα σύνθεση στην εκάστοτε κριτική επιτροπή, που ανάμεσα σε άλλους περιλάμβανε τους Κορκολή, Θεοφάνους, Κορομηλά, Κρατερό κ.ά. Για φέτος, ήδη γνωρίζουμε πως την παρουσίαση των backstage θα αναλάβει η Βίκυ Κάβουρα, ενώ για την κριτική επιτροπή έχει ήδη κλειδώσει η Άντζελα Δημητρίου με τον σταθμό να βολιδοσκοπεί τους Χρήστο Μάστορα (έπειτα από τη συμμετοχή του στο «X-factor» στο πρώτο μισό της σεζόν) και Γιώργο Σαμπάνη. Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής και η σύνθεση των ζευγαριών που θα διαγωνιστούν, αν και μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί τα ονόματα των Τρύφωνα Σαμαρά, Χάρη Βαρθακούρη, Λένας Ζευγαρά, Μέγκι Ντρίο και Ειρήνης Παπαδοπούλου.


Toν Γιώργο Σαμπάνη βολιδοσκοπούν από την παραγωγή του «Just the two of us» για μια θέση στην κριτική επιτροπή

Οι εκκρεμότητες
Υπό συζήτηση παραμένουν, μέχρι στιγμής, δύο τάλεντ σόου του ΣΚΑΪ, το « Ελλάδα έχεις ταλέντο» και το «Musked Singer». Αναλυτικότερα, όσον αφορά στο «Ταλέντο», ο σταθμός έσπευσε με επίσημη ανακοίνωσή του, ήδη πριν από τις γιορτές να κοινοποιήσει το «πάγωμα» του πρότζεκτ για δύο λόγους: από τη μια, επειδή ήθελε να επικεντρώσει όλες τις δυνάμεις του στο νέο του μεγάλο στοίχημα, την μεγάλη επιστροφή του «Big brother» κι από την άλλη, διότι κατά τις δύο προηγούμενες σεζόν που προβλήθηκε το συγκεκριμένο τάλεντ σόου οι υπεύθυνοι της παραγωγής είχαν αντιμετωπίσει τρομερές δυσκολίες στην αντιμετώπιση των απαιτήσεων του πρότζεκτ, που τους ήθελε σε διαρκή αναζήτηση ταλέντων πρόθυμων να εκτεθούν στον τηλεοπτικό φακό χάριν τηλεθέασης. Το «Μusked singer», τώρα, παραμένει αινιγματικό, καθώς μπορεί ως κόνσεπτ να ακούγεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον (δημοφιλείς τραγουδιστές διαγωνίζονται μασκαρεμένοι μέχρι τη στιγμή της αποχώρησής τους, οπότε και αποκαλύπτεται η πραγματική τους ταυτότητα), ωστόσο το εγχείρημα της εξεύρεσης πρόθυμων καλλιτεχνών, των οποίων το πρόγραμμα θα επιτρέπει τη συμμετοχή τους στο τάλεντ σόου θέτει αρκετά εμπόδια στη συνέχιση της παραγωγής, ιδιαίτερα από τη στιγμή που και τα άλλα δύο τάλεντ σόου της τρέχουσας σεζόν, «YFSF» και «Just the two of us», θα έχουν για διαγωνιζόμενους, κατά βάση, δημοφιλείς τραγουδιστές. Έτσι, το «Ταλέντο» μένει προς το παρόν εκτός με πολλούς να κάνουν λόγο για μετακόμισή του σε άλλο σταθμό, ενώ το «Musked signer» βρίσκεται στην αναμονή, μέχρι να εξασφαλισθεί μια ενδιαφέρουσα κριτική επιτροπή και πιο ακόμη πιο ενδιαφέρουσα ομάδα καλλιτεχνών ως διαγωνιζομένων που θα χαρίσει προοπτική επιτυχίας στο κόνσεπτ.

ΠΗΓΗ: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση