ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Πώς το self care trend ενισχύει την οικονομική σας ευεξία

Αυτοφροντίδα και οικονομική ευεξία πάνε μαζί

Γιώργος Γκαρακλίδης

Η οικονομική ευεξία είναι όνειρο πολλών ανθρώπων και σ' αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία. Είναι ένα όνειρο κι ένας στόχος πολλών για να μπορέσουν να γίνουν πιο ανεξάρτητοι. 

Η φροντίδα λοιπόν και η αυτοφροντίδα που είναι και ένας τρόπος για να μην ξεχνάμε ποτέ τον εαυτό μας. Αρχικά όμως ας δούμε τι σημαίνει ο όρος οικονομική ευεξία. 

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τον όρο πίσω από την οικονομική ευεξία που ουσιαστικά αναφέρεται στα υγιή οικονομικά. Είσαι δηλαδή προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε οικονομική δυσκολία ή αναποδιά μπορεί να εμφανιστεί γιατί η φύση μας είναι πάνω απ' όλα απρόβλεπτη. Οπότε όταν είναι κανείς προετοιμασμένος οικονομικά τότε μπορεί να ξεπληρώσει στην ώρα του ένα απρόσμενο χρέος το οποίο ενδεχομένως να εμφανιστεί. Όλα δηλαδή πρέπει να είναι υπό έλεγχο όταν πρόκειται για τα οικονομικά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα χρήματα είναι αυτοσκοπός αλλά απλώς ότι αποτελούν ένα μέσο για εκπλήρωση στόχων. 

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε όμως:

Επενδύστε σε εσάς τους ίδιους 
Θα σκεφτείτε πως έτσι κι αλλιώς αυτό κάνετε αλλά εννοούμε κάτι άλλο εδώ. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας για παράδειγμα, η συνδρομή σε ένα γυμναστήριο ή η αγορά καλύτερης ποιότητας τροφίμων σίγουρα είναι μια καλή επένδυση για ευεξία. 

Χρησιμοποιήστε κουμπαρά για όλα τα ψιλά
Τα ψιλά δεν τα έχουμε και δεν τα είχαμε ποτέ σε ιδιαίτερη εκτίμηση κι όμως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά κι είναι ήδη γεγονός. Ό,τι σας περισσεύει από διάφορες αγορές δεξιά κι αριστερά καλό είναι να μπαίνει σε κουμπαρά κι όταν αποφασίσετε πως θέλετε να δείτε τους «καρπούς» των κόπων σας, ανατρέξτε στον κουμπαρά. 

Ξοδέψτε το «μέσο» που είναι το χρήμα για να είστε πιο ευτιχισμένοι
Η αυτοφροντίδα και η αυτοβελτίωση σημαίνει πως φροντίζουμε τον εαυτό μας όσο περισσότερο γίνεται γιατί πολύ απλά έναν τον έχουμε. Επομένως είναι σημαντικό να πηγαίνουμε ενίοτε για μασάζ, για καθαρισμό δοντιών και προσώπου, για βόλτα στη θάλασσα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου φτάνει πραγματικά να το επιθυμούμε. Είναι όμορφο να μας φροντίζουμε γιατί είναι δείγμα αγάπης προς τον ίδιο μας τον εαυτό που στην τελική είναι κι ό,τι πραγματικά κατέχουμε κι έχουμε κατακτήσει. 

Έχετε τον έλεγχο των οικονομικών σας
Καλά και τα έξοδα αλλά παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας που σίγουρα και με τα σημερινά δεδομένα, γνώριζαν πολύ καλύτερα. Οπότε, να ελέγχετε τις τραπεζικές σας κινήσεις καθώς και όλα όσα έχουν να κάνουν με αυτά. Ακόμη κι όταν πρόκειται για τον κουμπαρά που προαναφέραμε καλό είναι να υπάρχει έλεγχος. Μην μπαίνετε σε βιαστικές κινήσεις και μην αγοράζετε αχρείαστα πράγματα, αποκτήστε έναν πιο μινιμαλιστικό τρόπο ζωής και σκέψης, δεν είναι ανάγκη να έχετε ακριβά αντικείμενα συνέχεια αλλά μια στο τόσο που να είναι και χρήσιμα στην καθημερινότητά σας και στον δικό σας τρόπο ζωής. Δεν χρειάζεται δηλαδή να πάρετε πατίνια αν δεν έχετε σκοπό να εξασκηθείτε σημαντικά και να το πάρετε στα σοβαρά. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X