ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: houndstooth παντελόνι, tank top και kitty heels
 

Πώς θα μειώσετε το άγχος για τα οικονομικά σας εν μέσω πανδημίας

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος για τα οικονομικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Δέσποινα Άσπρου

H αλήθεια είναι πως όλοι μας και παντός καιρού ανησυχούμε για τα οικονομικά μας. Το άγχος μας ωστόσο αυτό το διάστημα, λόγω όσων ακούμε και της μείωσης του εργατικού δυναμικού των εταιρειών στις οποίες ανήκουμε ή του φόρτου εργασίας της δικής μας επιχείρησης, είναι ακόμη μεγαλύτερο. Με την αβεβαιότητα να ρέει στον αέρα, καλό είναι να γνωρίζουμε πως η λήψη επιπόλαιων αποφάσεων δεν είναι must. Αντίθετα υπάρχουν 5 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος σας. Δείτε ποιοι είναι στην συνέχεια και εφαρμόστε τους.


Photo by Emma Matthews Digital Content Production on Unsplash

1.Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, μην ελέγχετε διαρκώς το εισόδημά σας: Γνωρίζετε πως το εισόδημα της επιχείρησής σας δεν είναι πλέον σταθερό - οπότε το να παρατηρείται διαρκώς τα έσοδά σας δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

2.Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ταμείο έκτακτης ανάγκης: Ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει τώρα, γενικώς στην ζωή σας είναι καλό να έχετε ένα ταμείο για έκτακτες περιπτώσεις - αν δεν το είχατε, έφτασε η στιγμή να το αποκτήσετε.

3.Μειώστε τα περιττά έξοδα: Όλοι είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι μας, οπότε εκ των προτέρων τα έξοδά μας θα μειωθούν. Καλό είναι να μην προβαίνουμε σε άσκοπες αγορές και να δημιουργήσουμε μια λίστα με κάθε μηνιαίο κόστος και να υπολογίσουμε τα χρήματα που περισσεύουν. Από αυτά, βάζουμε στην άκρη μερικά και δεν τα αγγίζουμε - εκτός από έκτακτες περιπτώσεις.

4.Παρακολουθήστε πού ξοδεύεται τα χρήματά σας: Όπως είπαμε και πιο πάνω, μια λίστα με τα έσοδα και τα έξοδά σας, θα σας βοηθήσει να βάλετε τα πράγματα σε μια τάξη και να έχετε μια αίσθηση ελέγχου.

5.Μείνετε ήρεμοι και εστιασμένοι: Μπορεί να έχετε οικονομικές δυσκολίες λόγω του μειωμένου μισθού σας, ωστόσο το να χάσετε την ψυχραιμία σας δεν θα βοηθήσει πουθενά.

6.Προσπαθήστε να βρείτε μερικές ανέξοδες λύσεις για να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X