ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πώς να τους πείσετε πως πρέπει να δουλεύετε από σπίτι

Είναι το #workfromhome καλύτερο για σένα;

Είναι πιθανό τώρα που δουλεύουμε από το σπίτι να έχεις... ερωτευτεί αυτή τη συνήθηκη. Για την ακρίβεια μελέτες έχουν δείξει πολλές φορές πως η παραγωγικότητα και η δημιουργικότητα αυξάνονται όταν κάποιος δουλεύει από σπίτι, σε σύγκριση με αυτούς που πάνε γραφείο. Είναι, επίσης, πιθανό να θέλεις να συνεχίσεις τη δουλειά από το σπίτι ακόμα και μετά την αναγκαστική καραντίνα, είτε για λόγους ασφαλείας είτε απλά επειδή αναγνωρίζεις κι εσύ τα θετικά. 

Αν λοιπόν σκέφτεσε να προτείνεις σοβαρά στους ανωτέρους σου να συνεχίσεις να μένεις σπίτι για δουλειά, σου παραθέτουμε 4 τρόπους που ίσως σε βοηθήσουν να τους πείσεις. 

Κίνητρα

Όταν προσπαθείς να πείσεις κάποιον για κάτι, είναι σημαντικό να μπορείς να στηρίξεις την εισήγησή σου. Συνήθως όταν κάποιος δουλεύει από σπίτι είναι πιο παραγωγικός γιατί είναι πιο συγκεντρωμένος, και πιο χαλαρός γιατί βρίσκεται σε οικείο χώρο. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι λόγοι μπορεί να είναι πιο προσωπικοί και να έχουν να κάνουν με τα παιδιά σου. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να μιλήσεις με ειλικρίνια. 

Πρόγραμμα

Αποφάσησε αν το ιδανικότερο για εσένα είναι να δουλεύεις εξ ολοκλήρου από σπίτι, ή αν θέλεις να μοιράσεις τις ώρες σου σε σπίτι και γραφείο. Όπως και να 'χει, σίγουρα οι ανωτέροι σου θα ανησυχούν για την αποδοτικότητα σου και πρέπει να μπορείς να τους αντικρούσεις χωρίς δυσκολία. 

Συζήτηση

Εξήγησε πώς το σκέφτεσε, με δυνατά επιχειρήματα, τα οφέλη που θα αποφέρει η αλλαγή αυτή και τα θετικά της εργασίας από το σπίτι. Πρέπει να αποπνέεις σιγουριά, για να φέρεις τον άλλο με τα νερά σου. 

Δοκιμή 

Αν συνεχίζουν να έχουν ενδυασμούς και ανησυχίες, μπορείς να προτείνεις μια δοκιμή λίγων ημερών ή εβδομάδων, έτσι ώστε να αποδείξεις τι μπορείς να κάνεις και πόσο καλά μπορείς να φέρεις εις πέρας τα πρότζεκτ σου. Αν σου δοθεί η ευκαιρία απροειδοποίητα (π.χ. πρόβλημα με αυτοκίνητο, ελαφρύ πρόβλημα υγείας) και μπορείς να εργαστείς από το σπίτι, δείξε πόσο παραγωγικός μπορεί να είσαι.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS