ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Πώς να επιλέξουμε το σωστό στρώμα

Ο σωστός ύπνος αποτελεί κλειδί για τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας ευεξία.

Της Μαριάννας Καραβαλή

Η λάθος επιλογή στρώματος μπορεί να οδηγήσει σε σκελετικούς και μυϊκούς πόνους, σε κεφαλαλγίες, ανησυχία, εκνευρισμό, καθώς και στην αίσθηση ότι ξυπνάμε κουρασμένοι. Τι συμβουλεύουν οι ορθοπεδικοί, ώστε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή στο στρώμα μας;

Το στρώμα πρέπει να παρέχει άνεση και στήριξη
Το ζητούμενο για το στρώμα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να βοηθά τη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι, ώστε να στηρίζονται και να ευθυγραμμίζονται σωστά, ενώ παράλληλα να γίνεται απορρόφηση των πιέσεων που προκαλούν οι ώμοι, τα πόδια και η λεκάνη. Έτσι, επιτυγχάνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Το ιδανικό στρώμα είναι ορθοπεδικό και ανατομικό
Παλιότερα, επικρατούσε η άποψη πως όσο πιο σκληρό το στρώμα, τόσο καλύτερο. Πλέον, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, μιας και οι ορθοπεδικοί υποστηρίζουν πως αντί να αναρωτιόμαστε «ανατομικό ή ορθοπεδικό στρώμα;», είναι καλύτερο να σκεφτούμε τον συνδυασμό και των δύο. Το ορθοπεδικό στρώμα προσφέρει πλήρη στήριξη της σπονδυλικής στήλης, ενώ το ανατομικό θα αγκαλιάσει το σώμα, απορροφώντας τις πιέσεις των ώμων και της λεκάνης. Έτσι, το σώμα θα διατηρεί τη φυσική του στάση. Προτιμήστε σκληρό στρώμα αν κοιμάστε ανάσκελα ή έχετε κάποια παραπάνω κιλά. Μαλακό στρώμα συνίσταται για όσους έχουν χαμηλό βάρος, όπως τα παιδιά, αλλά και για αυτούς που κοιμούνται σε εμβρυϊκή στάση. Ημίσκληρα στρώματα προτείνονται σε αυτούς που κοιμούνται μπρούμυτα. Η τελική επιλογή είναι θέμα προτίμησης.

Δώσε προσοχή στη σωστή συντήρηση
 Σύμφωνα με έρευνες, ένα στρώμα περιέχει πάνω από 10.000 ακάρεα. Για να τα αντιμετωπίσετε, πρέπει να το αερίζετε συχνά ή να το πλένετε με ένα ήπιο καθαριστικό και κρύο νερό. Επίσης, χρήσιμο είναι έπειτα από καιρό να γίνεται βιολογικός καθαρισμός από ειδικές εταιρείες. Μη ξεχνάτε να γυρίζετε το στρώμα σας κάθε 3 μήνες, ώστε να αερίζεται και να αποφεύγεται η δημιουργία τοπικών αποτυπώσεων του σώματος.

Αγοράστε και ανώστρωμα
Είναι προτιμότερη η αγορά στρώματος και ανωστρώματος, γιατί έτσι παρέχεται καλύτερη υποστήριξη στο σώμα, ακόμα και στα πιο ελαφρά μέρη του σώματος, σημειώνουν οι ειδικοί. Tα ανωστρώματα προσφέρουν μία επιπλέον αίσθηση άνεσης. 

Το σωστό μαξιλάρι
Η σωστή στάση ύπνου ολοκληρώνεται μόνο με το σωστό μαξιλάρι. Όταν κοιμάστε σε πλαϊνή στάση, πρέπει να ευθυγραμμίζεται η σπονδυλική στήλη, ενώ όταν κοιμάστε μπρούμυτα ή ανάσκελα θα πρέπει το κεφάλι να βρίσκεται στην ίδια στάση όπως όταν βρίσκεσαι σε όρθια θέση. Μη ξεχνάτε ότι σημαντικό για τη σωστή επιλογή του μαξιλαριού αποτελεί η σκληρότητα του στρώματος που έχετε επιλέξει, οπότε δοκιμάστε το μαξιλάρι σε ένα παρεμφερές με το δικό σας στρώμα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση