ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Πώς να διαχειριστείτε το άγχος που σας προκαλεί ο κορωνοϊός

Σίγουρα θα περάσει και αυτό όπως και άλλα τόσα

Γνωρίζουμε ότι το θέμα το κορωνοϊού βρίσκεται παντού και συζητιέται από όλους. Από τα παραδοσιακά μέσα μέχρι τα σύγχρονα και τις συζητήσεις μεταξύ μας το μόνο που ακούμε και βλέπουμε είναι αυτό.

Γνωρίζουμε ακόμα ότι μπορεί να προκαλέσει άγχος σε σε πολλούς ειδικά σε άτομα τα οποία δύσκολα διαχειρίζονται καταστάσεις σαν και αυτές ή έχουν συχνά κρίσεις πανικού.

Ο πανικός όμως δεν πρέπει να είναι αυτός με τον οποίο επιλέγουμε να βλέπουμε την κατάσταση αυτή αλλά ως μια ευκαιρία για να δούμε περισσότερο τον εαυτό μας.

Σίγουρα θα περάσει και αυτό όπως και άλλα τόσα. Πως μπορείτε λοιπόν να διαχειριστείτε το άγχος που σας προκαλεί η πανδημία αυτή;

Σταμάτα να διαβάζεις τα πάντα
Επέλεξε να ενημερωθείς για τον κορωνοϊό από έγκυρες πηγές και όχι από ότι βρίσκεις στο διαδίκτυο. Μπορεί οι τίτλοι πολλές φορές να σε τρομάζουν όμως μην πανικοβάλλεσαι επέλεξε τις πηγές σου Κι διάβαζε αποκλειστικά τα νέα από αυτές. Ακόμα αφιέρωσε μόνο 20 λεπτά την ημέρα για την ενημέρωσή σας. Η υπερπληροφόρηση είναι λογικό ότι θα σου προκαλέσει άγχος.

Self-care – Ασχολήσου με τον εαυτό σου
Ναι, κάνε γυμναστική, βάψε τα νύχια σου, άκουσε μουσική και χόρεψε. Όλα αυτά εκτός του ότι θα γεμίσουν την μέρα σου θα σε κάνουν να νιώσεις και πιο καλά με τον εαυτό σου. Μην μένεις στο καναπέ με τις πιτζάμες. Ντύσου όμορφα και βάψου ελαφρά. Κάνε μάσκες προσώπου και κοιμήσου καλά. Μην ξεχνάς και την διατροφή σου, το χρειάζεσαι εξάλλου για να κρατήσεις τον οργανισμό σου δυνατό. Χαλάρωσε, κάνε yoga, πιες ένα ζεστό τσάι και μίλα με τους φίλους σου όσο θέλεις.

Μην μοιράζεσαι όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό
Σκέψου και τους υπόλοιπους, αν προκαλούν άγχος σε εσένα τότε θα προκαλέσουν και στα άτομα που αγαπάς. Ας μειώσουμε τον πανικό. Καλύτερα να μοιράζεσαι θετικές ειδήσεις και χρηστικές πληροφορίες όπως αυτό το άρθρο. Γενικότερα όσο λιγότερο συζητάς για αυτό το θέμα τόσο το καλύτερο.

Ακολούθησε τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών
Αν πρέπει να μείνουμε σπίτι θα μείνουμε είναι κάτι πολύ μικρό αλλά ταυτόχρονα μεγάλο για την μείωση της εξάπλωσης του ιού. Δες το ως κάτι θετικό, είσαι και εσύ ένας μικρός ήρωας αν μένεις σπίτι. Πλύνε τα χέρια σου και ακολούθα τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Μην πανικοβάλλεσαι και μην τρέχεις να αγοράσεις χαρτιά υγεία και τρόφιμα για να γεμίσεις τα ράφια σου για ένα χρόνο. Σκέψου και τους άλλους.

Αγχώσου μόνο για λίγο
Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνεις ψύχραιμος. Μην το σκέφτεσαι όμως συνεχώς. Αν νιώθεις ότι το άγχος σε πνίγει μάζεψε τις ανησυχίες σου και αργότερα μπορείς να τις καταγράψεις κάπου για να τις μοιραστείς με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο.

Προσπάθησε να αποφύγεις ανθρώπους που είναι σε πανικό
Δύο άτομα με πανικό είναι πολλά. Αν λοιπόν δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς την κατάσταση γύρω σου προσπάθησε να αποφύγεις άτομα που βρίσκονται σε πανικό. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αγχωθείς ακόμα περισσότερο κάτι που δεν χρειάζεσαι αυτή την στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση