ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Ψύχος που σε παγώνει σε μόλις 10 λεπτά σε Σικάγο και Νέα Υόρκη

Δέσποινα Άσπρου

Πολιτείες στις μεσοδυτικές ΗΠΑ δοκιμάζονται καθώς την περιοχή πλήττει το μετεωρολογικό φαινόμενο Polar Vortex... το οποίο είναι ικανό να σε παγώσει σε μόλις 10 λεπτά!

Και μπορεί το κατάλευκο τοπίο των πληγέντων περιοχών να είναι μαγικό, ωστόσο αποτέλεσμα των δυσμενών καιρικών συνθηκών ήταν 12 άνθρωποι -μέχρι στιγμής- να χάσουν την ζωή τους.

Οι ειδικοί, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τις φονικές συνέπειες επισημαίνουν στους πολίτες να μην παίρνουν βαθιές ανάσες, να μην μιλούν όταν είναι έξω και τονίζουν πως ακόμη και μέσα σε δέκα λεπτά χωρίς ειδική προστασία σε τέτοιο ψύχος μπορεί να προκληθεί σοβαρό κρυοπάγημα στα άκρα.

Κάπου εδώ να επισημάνουμε ότι οι θερμοκρασίες έπεσαν στους -30 Κελσίου στο Σικάγο, θερμοκρασία χαμηλότερη και από αυτή περιοχών της Ανταρκτικής και στους -37 Κελσίου στην Βόρεια Ντακότα. Στη Νέα Υόρκη χιονίζει επίσης εδώ και λίγες ώρες και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στους δρόμους.

Το Polar Vortex εκτιμάται πως επηρεάζει 250 εκατομμύρια Αμερικανούς, ενώ 90 εκατομμύρια θα δουν τον υδράργυρο να πέφτει κάτω από τους -17 Κελσίου.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξαν οι μεσοδυτικές πολιτείες του Γουισκόνσιν, του Μίσιγκαν, και του Ιλινόις ακόμα και οι συνήθως πιο ζεστές πολιτείες της Αλαμπάμα και του Μισισίπι.

«Θα μπορούσε να γραφτεί στην ιστορία», ανέφερε για το φαινόμενο ο μετεωρολόγος Ρίκι Κάστρο του National Weather Service (NWS) στο Ιλινόις.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η ταχυδρομική υπηρεσία των ΗΠΑ διέκοψε τις παραδόσεις σε σημεία δέκα πολιτειών των ΗΠΑ, ενώ εκατοντάδες σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια έχουν διακόψει την λειτουργία τους, ενώ οι αγρότες στις μεσοδυτικές πολιτείες παίρνουν μέτρα για να προστατέψουν τα ζώα τους και οργανώσεις προστασίας ζώων κάλεσαν τους ιδιοκτήτες να κρατάνε τα κατοικίδια στο σπίτι τους.

Δείτε μερικές φωτογραφίες:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση