ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Πόσες μέρες διαρκεί η μεταδοτικότητα της Όμικρον;

Τι υποστηρίζουν τα ευρήματα μιας νέας έρευνας

Ζωή Τουτουντζίδου

Η νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού έφερε στην επιφάνεια και νέα ερωτήματα όσον αφορά την μεταδοτικότητα, την συμπτωματολογία και την αντίσταση που έχει απέναντι στον εμβολιασμό.

Με μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία υποστηρίζει πως οι εμβολιασμένοι που νοσούνε με την μετάλλαξη Όμικρον είναι απίθανων να μεταδώσουν τον ίο μετά την δέκατη ημέρα διάγνωσης.

Οι επιστήμονες εξέτασαν 21 ασθενείς με COVID-19 που είχαν μολυνθεί από την παραλλαγή Όμικρον. Οι 19 από αυτούς ήταν εμβολιασμένοι και οι δύο ανεμβολίαστοι. Οι τέσσερις από τους ασθενείς δεν είχαν συμπτώματα, ενώ οι υπόλοιποι είχαν ήπια συμπτωματολογία.

Με τα ευρήματα της έρευνας να υποστηρίζουν συγκεκριμένα οι ασθενείς με συμπτώματα και εμβολιαστική κάλυψη, είχαν υψηλό ιικό φορτίο της πρώτες 3-5 ημέρες μετά την διάγνωση ή την έναρξη των συμπτωμάτων με σταδιακή μείωση του ιικού φορτίου μέχρι και την 10η ημέρα. Ενώ, σε μη συμπτωματικούς η μεταδοτικότητα άρχιζε να εξασθενεί μέχρι και την 5 ημέρα μετά την διάγνωση.

Με τους ερευνητές να καταλήγουν πως ουσιαστικά ότι «οι εμβολιασμένοι που μολύνονται από την παραλλαγή Όμικρον είναι απίθανο να διασπείρουν τον κορωνοϊό 10 ημέρες μετά τη διάγνωση ή την έναρξη των συμπτωμάτων».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X