ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

PFW: Oι καυγάδες, η Kim και στο επίκεντρο η γυναίκα

Η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι ολοκληρώθηκε σήμερα αλλά θα την συζητάμε για πολύ καιρό ακόμη. Oι σχεδιαστές έδειξαν τις συλλογές τους για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2017 και έκλεψαν τις εντυπώσεις. Μια εβδομάδα μόδας σίγουρα διαφορετική από όλες τις άλλες και δεν θα ήταν καθόλου υπερβολικό να πούμε πως έκλεψε τις εντυπώσεις. Με θετικά αλλά και αρνητικά γεγονότα ένα ήταν το σίγουρο. Ήταν μια εβδομάδα μόδας που συζητήθηκε πολύ και θα συζητιέται για πολύ καιρό ακόμη. Κάπως έτσι επισκίασε όλες τις άλλες εβδομάδες μόδας που έγιναν.

Ξεκινάμε με τους σχεδιαστές Vivienne Westwood και τον οίκο Εmporio Armani που αποφασίζουν να μετακινήσουν τα shows τους από το Μιλάνο στο Παρίσι. Λογικά για εμπορικούς λόγους αφού οι περισσότεροι buyers των μεγαλύτερων καταστημάτων δίνουν μεγάλη έμφαση στο Παρίσι τώρα πια. Αλλά και το ενδιαφέρον των media επικεντρώνεται εκεί.

Ο οίκος Chanel αυτή την φορά δημιουργεί ένα σκηνικό που είναι Data center και τα μοντέλα ανοίγουν το show ντυμένα σαν αστροναύτες. Με έντονα φεμινιστικά μηνύματα, οι οίκοι αυτή την φορά περνούν τα δικά τους μηνύματα. O οίκος Balmain ενώ πάντα ονόμαζε τα μοντέλα τις συλλογής του ως ο στρατός του“Army”, φέτος δημιουργεί για την επόμενη σεζόν μια συλλογή με το μήνυμα πως οι γυναίκες δεν χρειάζονται πια πανοπλία αφού έχουν δύναμη μέσα τους και είναι πιο ρομαντικές.

Η Stella McCartney στο κλείσιμο του show της βάζει τα μοντέλα της να χορεύουν με το μήνυμα της σχεδιάστριας να είναι πως θέλει να μοιράσει αγάπη, "Ήθελα να υπάρχει αγάπη να δώσω ψυχή, κάποιες φορές πρέπει να το φωνάξεις" ήταν τα λόγια της σχεδιάστριας για αυτό το show. Είδαμε την Maria Grazia Chiuri να δείχνι την πρώτη της συλλογή για τον οίκο Dior, με το μήνυμα στα T-shirts να είναι: "We Should All Be Feminists". Θα μας βρεί σύμφωνους. 

Τα μοντέλα που κυριαρχούν στο Instagram Gigi Hadid, Bella Hadid και Τaylor Hill κυριάρχησαν στις πασαρέλες, με την Κendall Jenner να λάμπει δια της απουσίας της για κάποιο λόγο που κανείς δεν ξέρει ακόμη. Εμείς υποψιαζόμαστε πως την είχε κλείσει αποκλειστικά ο οίκος Givenchy όπου ήταν το μοναδικό show που περπάτησε. Ο Αnthony Vacarello κάνει το ντεμπούτο του στον οίκο Υves Saint Laurent και παίρνει τις καλύτερες κριτικές και το Y έρχεται πίσω στην ονομασία του οίκου, και το Saint Laurent ξαναγίνεται Υves Saint Laurent.

Το Παρίσι ορίζει όλο αυτό το glamorous lifestyle που υπάρχει στα fashion weeks. Έτσι ακριβώς όπως το βλέπαμε στο “Sex and the city”. Τα πιο στιλάτα outfits, γόβες, και parties. Πολλά parties, ίσως η κλισέ ατάκα "η σαμπάνια έρρεε άφθονη" να ισχύει πιο έντονα από ποτέ και να χαρακτηρίζει απόλυτα τα after parties των shows. Το Hotel Costes, Café Ruc και Hotel Ritz να είναι γεμάτο από εκλεκτούς καλεσμένους που συχνάζουν εκεί. Aυτά είναι τα hotspots όπου μπορείς να τους συναντήσεις όλους. Εκεί είδαμε όλα τα μεγάλα parties με τους Alessandra Ambrosio, Οlivier Roustening,Αnna Dello Russo και Rihanna να γίνονται μια μεγάλη παρέα.

H Κim Kardashian πρωταγωνιστούσε σε όλα τα parties με την αδερφή της Kourtney και  τα φωτογραφικά φλας να παίρνουν φωτιά. Οι 5 securities να την περικυκλώνουν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ήταν πάντα ευγενική με όλους. Φαίνεται όμως πως η ασφάλεια δεν ήταν αρκετή αφού αυτό που σκοτείνιασε αυτή την εβδομάδα μόδας ήταν η επίθεση και η ληστεία που δεκτηκέ η Kim στο ξενοδοχείο που διέμενε. Ακόμη τα αίτια διερευνούνται και προκύπτει για ακόμη μια φορά θέμα με την ασφάλεια που υπάρχει στο Παρίσι.

Σε αυτή την εβδομάδα μόδας όμως προέκυψε και μια μεγάλη κόντρα. Μια κόντρα που φαίνεται πως θα κρατήσει καιρό. Βloggers εναντίον της Vogue.  Είδαμε να συμβαίνει μια επίθεση από τους editors της Vogue όπου λένε πως έχουν κουραστεί να βλέπουν στα front row των οίκων άτομα που δεν γνωρίζουν, ντυμένους με δανεικά ρούχα και αυτοί που δουλεύουν τόσο σκληρά να θεωρούνται αχρείαστοι και να κάθονται στις πίσω σειρές. Με τους bloggers να απαντούν: "Εσείς μας φτιάξετε, εσείς μας προωθείτε και εσείς μας κάνετε εξώφυλλα. Πρέπει επιτέλους να καταλάβεται πως οι bloggers έχουν σημαντικό ρόλο και θέση στην βιομηχανία της μόδας". Οι απόψεις διίστανται και σίγουρα η μόδα διανύει μια εποχή μεγάλων αλλαγών. 

Κάπως έτσι ολοκληρώνεται ένα απο τα πιο σημαντικά γεγονότα της βιομηχανίας της μόδας. Μέχρι το επόμενο...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση