ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Pfizer/BioNTech: Αποτελεσματικό το εμβόλιο και στις ηλικίες 12-15 ετών

Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε άτομα από 16 ετών και άνω

Οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BioNTech δήλωσαν την Τετάρτη ότι το εμβόλιό τους κατά της Covid-19 είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, ενώ προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση και στις ηλικίες 12 – 15 ετών, ανοίγοντας τον δρόμο προκειμένου να υπάρξει αίτημα για επείγουσα έγκριση της χρήσης σε αυτή την ηλικιακή ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Pfizer ελπίζει ότι οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν από την επόμενη σχολική χρονιά, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Το εμβόλιο της Pfizer/ΒioNTech έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε άτομα από 16 ετών και άνω. Η νέα μελέτη δείχνει για πρώτη φορά πως το εμβόλιο μπορεί να λειτουργήσει και σε εφήβους σχολικής ηλικίας.

Στη μελέτη, η οποία περιελάμβανε 2.260 εφήβους 12 έως 15 ετών, υπήρξαν 18 κρούσματα Covid στην ομάδα που ψευδο-εμβολιάστηκε και κανένα κρούσμα στην ομάδα που της χορηγήθηκε το κανονικό εμβόλιο. Αυτό οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο είναι 100% αποτελεσματικό κατά της Covid σε αυτές τις ηλικίες, δήλωσαν οι δύο εταιρείες.

Η αντίδραση των συμμετεχόντων στο εμβόλιο ήταν καλή και οι παρενέργειες ήταν ανάλογες με αυτές που παρατηρήθηκαν στις ηλικίες 16 – 25.

Οι παρενέργειες από τη δοκιμή σε ενήλικες ήταν οι εξής: ελαφρύς προς μέτριος πόνος στην περιοχή της ένεσης, πονοκέφαλοι, πυρετός και αίσθημα κόπωσης.

Οι εταιρείες μελέτησαν επίσης ένα υποσύνολο εφήβων προκειμένου να μετρήσουν τα επίπεδα των αντισωμάτων που εξουδετερώνουν τον ιό έναν μήνα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, και βρήκαν ότι ήταν συγκρίσιμα με αυτά της δοκιμής σε άτομα 16 – 25 ετών.

Ο Μπουρλά ανέφερε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ζητήσει επείγουσα έγκριση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων τις επόμενες εβδομάδες, καθώς και από άλλες ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο, με την ελπίδα να αρχίσει ο εμβολιασμός αυτής της ηλικιακής ομάδας πριν το ξεκίνημα της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Την περασμένη εβδομάδα, οι εταιρείες χορήγησαν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου τους σε μια σειρά δοκιμών, που μελετούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε νεότερα παιδιά, ενώ αναμένεται να γίνουν μελέτες και σε παιδιά μέχρι έξι ετών.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X