ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Παραιτήθηκε ο CEO του Tik Tok

''Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει''

newsroom must

Λίγο μετά το τελεσίγραφο που έδωσε στο Tik Tok ο Donald Trump  και την φερόμενη αγωγή που έκανε το κοινωνικό δίκτυο στην αμερικανική κυβέρνηση, ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok Kevin Mayer παραιτήθηκε - δύο μόλις μήνες μετά την πρόσληψή του. 

«Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει απότομα, έχω ένα σοβαρό προβληματισμό σχετικά με το τι θα απαιτηθεί για τις διαρθρωτικές αλλαγές των εταιρειών και τι σημαίνει αυτό για τον ρόλο που έχω αναλάβει», αναφέρει ο Kevin Mayer σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους σύμφωνα με το CNN Business και προσθέτει «Σε αυτό το πλαίσιο και με βαριά καρδιά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να αποχωρήσω από την εταιρεία».

Αναφερόμενος στην αποχώρησή του Mayer, εκπρόσωπος του Tik Tok δήλωσε πως «Εκτιμούμε ότι η πολιτική δυναμική των τελευταίων μηνών έχει αλλάξει σημαντικά το πεδίο εφαρμογής και τις δυνατότητες του Kevin να πάει προς τα εμπρός και σεβόμαστε πλήρως την απόφασή του».

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ Microsoft και Oracle θέλουν να εξαγοράσουν την κινεζική εταιρεία. Την θέση του θα αναλάβει προσορηνά η γενική διευθύντρια Vanessa Pappas.

Να θυμίσουμε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα με το επιχείρημα ότι υπάρχουν «αξιόπιστες αποδείξεις» ότι η ByteDance χρησιμοποιούσε το TikTok, με τα 2 δισεκατομμύρια downloads παγκοσμίως το 2020, για να παραβιάσει την ασφάλεια των ΗΠΑ - γεγονός που οι εταιρείες έχουν αρνηθεί επανειλημμένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X