ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Πάνε για πιο «σκληρά» μέτρα σε Λεμεσό και Πάφο

Όλα όσα εισηγήθηκαν οι επιδημιολόγοι στον Υπ. Υγείας - Αποφάσεις την Τετάρτη

Εισηγήσεις για επιβολή επιπρόσθετων μέτρων στην Κύπρο για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έθεσαν το πρωί στην συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο οι επιδημιολόγοι, σε μια προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα πακέτο μέτρων, το οποίο θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη για τη λήψη οριστικών αποφάσεων.

Στη συνάντηση, έλαβαν μέρος οι επιδημιολόγοι Λεόντιος Κωστρίκης, Ζωή-Δωροθέα Πανά και Κωνσταντίνος Τσιούτης. Από πλευράς Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός Κωνσταντίνος Ιωάννου και η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και Παθολόγος με εξειδίκευση στον Έλεγχο Λοιμώξεων Δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης, «έγινε μια ευρεία συζήτηση και τέθηκαν επί τάπητος εισηγήσεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού», επισημαίνοντας ότι «οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη».

Ο Καθηγητής Τσιούτης είπε ότι «όντως βλέπουμε πρόβλημα στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου και ο φόβος μας είναι να μην επεκταθεί το πρόβλημα που υπάρχει και στις άλλες επαρχίες της Κύπρου. Επομένως ο στόχος των νέων μέτρων είναι να περιοριστεί περαιτέρω η διασπορά στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου και από την άλλη να περιοριστούν και οι πιθανότητες διασποράς σε άλλες επαρχίες».

Ερωτηθείς ανέφερε ότι «υπάρχει πιθανότητα κάποια από τα μέτρα που ισχύουν στην Λεμεσό και Πάφο να επεκταθούν και στις άλλες επαρχίες».

Τόνισε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην Λεμεσό και Πάφο, οπότε τα μέτρα θα είναι αυξημένου βαθμού σε σχέση με τις άλλες επαρχίες.

Ο άλλος άξονας, συνέχισε, είναι η προστασία των ευπαθών που εργάζονται και θα δοθεί η διευκόλυνση στο να κυκλοφορούν έξω και να κάνουν τα απαραίτητα. «Η πρόταση μας, είναι στους χώρους εργασίας να διευκολυνθούν οι ευπαθείς. Όσοι χώροι εργασίας εφαρμόζουν την τηλεργασία από το σπίτι να συνεχίσουν να την εφαρμόζουν και να δώσουν και μια προτεραιότητα στους ευπαθείς εργαζόμενους τους».

Άλλη πρόταση που έγινε, σημείωσε, είναι να γίνει ένας έλεγχος και αναθεώρηση των πρωτοκόλλων όσον αφορά τους οίκους ευγηρίας ώστε να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι.

Σε ερώτηση σε ποια μέτρα κατέληξε η σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό, ο Δρ Τσιούτης αρκέστηκε να πει ότι «θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν κάποια μέτρα στην Λεμεσό και Πάφο ούτως ώστε να μην μεταδοθεί ανεξέλεγκτα και στις άλλες επαρχίες, μέτρα πρόληψης της διασποράς στις υπόλοιπες επαρχίες και έμφαση στην προστασία των ευπαθών και ηλικιωμένων».

Πρόσθεσε πως «θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα και στοχευμένες συστάσεις».

Ο Καθηγητής Τσιούτης είπε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας αναφέρθηκε από τους επιδημιολόγους, ότι οι δείκτες παραμένουν υψηλοί κι ότι δεν υπήρξε κάποια βελτίωση. «Το μόνο θετικό είναι ότι οι δείκτες νοσηλείας δεν έχουν σοβαρή επιδείνωση αν και είναι λίγο ενωρίς να το κρίνουμε όπως είναι επίσης ενωρίς για να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έγιναν πριν δέκα ημέρες», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X