ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ουκρανία: Εξετάζει νομιμοποίηση ομόφυλων γάμων

Μια απόφαση που λαμβάνεται εν μέσω πολέμου

Αυτή τη στιγμή η Ουκρανία είναι ένα πεδίο μάχης όπως είναι ήδη γνωστό ωστόσο ο κόσμος που πολεμάει για τη χώρα του και που θέλει να τη δει να αποτελεί ένα κανονικό κράτος προσπαθεί να δώσει ελπίδα κι ένα καλύτερο αύριο στους πολίτες της. 

Υπάρχει ένα αίτημα εκ μέρους των ατόμων που ανήκουν στην Λοατκ+ κοινότητα σχετικά με τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλλεχθεί πάνω από 28.000 υπογραφές ανάμεσα στους πολίτες πράγμα που σημαίνει αυτόματα πως ο πρόεδρος, Volodymyr Zelenskyy έχει δέκα μέρες μπροστά του για να εξετάσει το ζήτημα ούτως ώστε να παρθεί μια απόφαση. 

Γενικότερα, η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Ουκρανία αλλά ο νόμος δεν προστατεύει τη συμβίωση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου κάτι που έχει προκαλέσει προβλήματα και σκέψεις στα άτομα της Λοατκ+ κοινότητας που κατατάχθηκαν στον στρατό μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα. Ο νόμος δεν προβλέπει την παραλαβή της σορού ενός νεκρού ομοφυλόφιλου ανθρώπου από τον σύντροφό του ενώ η διαδικτυακό αίτημα λέει: «Αυτή τη στιγμή, κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία».

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του Kyiv Pride, Oksana Solonska δήλωσε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό τα Λοατκ+ άτομα να μπορούν να δουν τον σύντροφό τους και να πάρουν τη σορό του από το νεκροτομείο όπως έχει κάθε δικαίωμα να κάνουν τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

«Όλα τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν αυτά τα δικαιώματα. Ελπίζουμε πραγματικά να νομιμοποιηθεί ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να φροντίζουν ο ένας τον άλλον», τόνισε η Oksana Solonska. 

Όταν ένα αίτημα ξεπερνάει τις 25.000 υπογραφές τότε ο πρόεδρος της χώρας είναι αναγκασμένος να κοιτάξει το ζήτημα ενώ δεν είναι σίγουρο πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Volodymyr Zelenskyy πρόκειται σίγουρα να νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Έχουν γίνει προσπάθειες της Λοατκ+ κοινότητας για ισότητα με πολλούς κινδύνους σε πορείες υπερηφάνειας ενώ σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου τον Μάιο, το 12% έχει θετική γνώμη για την κοινότητα Λοακτ+, το 38.2% έχει αρνητική ενώ το 44% διατηρεί μια αδιαφορία. 

 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MCC Toronto (@mcctoronto)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση