ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Midi jean φούστα με άσπρο strapless top και πέδιλα
 

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις «παράξενες» κάμερες στους δρόμους

Δείτε εδώ

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Του Ανδρέα Κόκκινου

Αρκετοί είναι οι πολίτες που ρωτούσαν για να μάθουν για τις καινούριες κάμερες. Τι ακριβώς κάνουν; Πού χρησιμεύουν; Και που έχουν τοποθετηθεί; Έρχονται μήπως νέα εξώδικα;

Την απάντηση έδωσε ουσιαστικά το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας και την επιβεβαίωση το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Όπως ανέφερε ο εκτελεστικός μηχανικός του τμήματος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» οι άσπρες κάμερες σε μεγάλο ύψος δεν έχουν ως στόχο εξώδικα προστίματα αλλά τοποθετούνται υπό το πρίσμα υποβοήθησης και ανάπτυξης έξυπνων συστημάτων μεταφορών σε καίριους οδικούς άξονες της χώρας μας.

Για να γίνει ευκολότερα αντιληπτό, οι κάμερες αυτές τοποθετούνται για να καταγράφουν την κυκλοφορία σε συγκεκριμένους δρόμους, δίνοντας μια αποκρυσταλλωμένη εικόνα της κατάστασης του οδικού δικτύου και επιτηρώντας ουσιαστικά την τροχαία κίνηση.

Επίσης δίνουν τη δυνατότητα ενημέρωσης για φυσική καταστροφή (όπως φωτιά ή πλημμύρα στο οδικό δίκτυο) ή τον εντοπισμό τροχαίων ατυχημάτων. Σε συνέχεια του πλαισίου κάτω από το οποίο υπάγεται το έργο, προνοείται η τοποθέτηση 21 καμερών καθώς και η τοποθέτηση τεσσάρων μεγάλων ηλεκτρονικών πινακίδων με μεταβλητά μηνύματα. Οι πινακίδες αυτές θα βοηθούν ουσιαστικά τους οδηγούς για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση