ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Joe Biden

Με αυξημένη Ασφάλεια πραγματοποιήθηκε η τελετή

Μετά από μία τετραετία που χαρακτηρίστηκε από γεγονότα που άλλοτε ήταν απίθανα να συμβούν στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, η χώρα ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα.  Σε μια Ουάσινγκτον-οχυρό, ο Joe Biden ορκίστηκε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δύο εβδομάδες μετά τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα εντός και εκτός του ναού της αμερικανικής δημοκρατίας. Περίπου 25.000 στρατιώτες έχουν επιστρατευτεί για την τελετή, η οποία θα γίνει χωρίς τους χιλιάδες θεατές που συνήθως προσελκύει. Στο χώρο του Mall έχουν τοποθετηθεί 200.000 σημαίες.

Η ορκωμοσία του Joe Biden σηματοδοτεί μια νέα εποχή όχι μόνο για τα θέματα που ταλανίζουν την αμερικανική πολιτική σκηνή, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η προεδρία Τραμπ απομόνωσε τη χώρα από τα διεθνή δρώμενα, κάτι που ο νέος πρόεδρος προτίθεται να αλλάξει. Ο Biden ορκίστηκε από τον αρχηγό του ανώτατου δικαστηρίου John Roberts ενώ η σύζυγός του, Δρ Jill Biden, κράτησε τη Βίβλο καθώς ορκίστηκε. Η Βίβλος ανήκει στηνοικογένεια του Μπάιντεν από το 1893 και χρησιμοποιήθηκε κατά την τελετή της ορκωμοσίας του, ως αντιπροέδρου.


H Kamala Harris και ο σύζυγός της, Doug Emhoff.


Η κόρη του Joe Biden, Ashley, και ο σύζυγός της.

Της ορκωμοσίας του Biden προηγήθηκε αυτή της Kamala Harris με την οποία έγινε η πρώτη γυναίκα, Αφροαμερικανή και πρώτη αντιπρόεδρος με καταγωγή από τη Νότια Ασία αλλά και η Lady Gaga που ερμήνευσε τον Εθνικό Ύμνο της Αμερικής. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X