ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Έξοδος: Χρειάζεσαι rapid test για να πας σε εστιατόριο;

Αν έχεις εμβολιαστεί με δύο δόσεις, χρειάζεσαι rapid;

newsroom must

 Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη διευθετήσει κάποια έξοδο μαζί με την παρέα μας σε κάποιο εστιατόριο ή καφέ το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί και παρατηρώντας πως υπάρχει μπέρδεμα σχετικά με το αν ήμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε μαζί μας rapid test, παρά το ότι ήμαστε εμβολιασμένοι, ψάξαμε και βρήκαμε τις διευκρινίσεις που υπάρχουν για το σχετικό θέμα.

Eφόσον έχουμε εμβολιαστεί με μια δόση και δεν έχουν περάσει οι απαραίτητες μέρες για την δεύτερη δόση ή εφόσον έχουμε εμβολιαστεί με την δεύτερη δόση και δεν έχει περάσει το χρονικό όριο που μας επιτρέπει να κάνουμε την τρίτη δόση, τότε μπορούμε κάλλιστα να βρεθούμε σε κάποιο χώρο της καφεστίασης χωρίς να είναι υποχρεωτική η επείδιξη rapid test. Εννοείται, πως η κατοχή rapid test δεν είναι υποχρεωτική ούτε και σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί και με τις τρεις δόσεις και ΄όπως είναι γνωστό, η είσοδος στην καφεστίαση σε μη εμβολιασμένους, απαγορεύεται.

Αξίζει να σημειώσουμε πως από τις 30 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και σήμερα, η είσοδος σε κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα, χώρους δεξιώσεων, γάμους, βαπτίσεις θα επιτρέπεται μόνο με την επιπλέον προσκόμιση αρνητικής εξέτασης Rapid test 24 ωρών. Υπενθυμίζεται πως η είσοδος επιτρέπεται μόνο στα εμβολιασμένα άτομα.

Εξαιρούνται οι πολίτες που έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση εμβολίου. (δ) από τις 30 Δεκεμβρίου 2021, ισχύει ο καθορισμός ανώτατου ορίου 300 ατόμων για χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης μουσικής και χορού, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και του μέγιστου αριθμού ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο που είναι σε ισχύ. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι καθήμενοι, ενώ απαγορεύεται ο χορός. Διευκρινίζεται πως το μέτρο για γάμους και βαπτίσεις θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου 2022. Πέρα από αυτά, υπενθυμίζεται ότι στους πιο πάνω χώρους απαγορεύεται ο χορός.

Τέλος, να προσθέσουμε ότι μαζί με την προσκόμιση του safepass απαιτείται από τις 6 Ιανουαρίου ταυτοποίηση και για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να έχετε μαζί σας την ταυτότητά σας, ή το διαβατήριό σας ή την άδεια οδήγησής σας.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση