ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αυτή είναι η μασκότ

Ο εμπνευστής του «Je suis Charlie» είναι διευθυντής σχεδίου της επιτροπής Παρίσι 2024.

Μαρία Καραμάνου

Τα αποκαλυπτήρια των επίσημων συμβόλων των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου. Οι αφίσες αποκαλύφθηκαν στο Musée d'Orsay, ένα επιβλητικό μουσείο που πρώην ήταν σιδηροδρομικός σταθμός και βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο διευθυντής σχεδίου της επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Joachim Roncin, και ο καλλιτέχνης που δημιούργησε τις αφίσες, Ugo Gattoni.

Με την πνεύμα της ισότητας να επικρατεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Παρίσι 2024 επέλεξε να μην κάνει διάκριση μεταξύ Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στον σχεδιασμό των επίσημων αφισών. Έτσι, όπως συνέβη με τη δάδα και τις μασκότ, οι αφίσες ενώνονται και συνδέονται μεταξύ τους, χωρίς να υπάρχει διάκριση ανάμεσα στις δύο κατηγορίες αγώνων.

Ο Ugo Gattoni, ένας Παριζιάνος εικονογράφος με έντονο στυλ, προσλήφθηκε από το Παρίσι 2024 για τη δημιουργία των επίσημων αφισών. Εργάστηκε στο δικό του στούντιο από τις 19 Σεπτεμβρίου 2023 έως τις 19 Ιανουαρίου 2024, αφιερώνοντας συνολικά 2.000 ώρες για τη δημιουργία των δύο αφισών. Αυτές οι αφίσες θα παραμείνουν εκτεθειμένες μέχρι τις 10 Μαρτίου, προκειμένου να τις δουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, γίνοντας έτσι ένα διαχρονικό σύμβολο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού του 2024.

«Δεν θέλω να είναι κάτι βαρετό, όπως μόνο μια αφίσα με μόνο ένα λογότυπο και μια ημερομηνία, όπως είναι συνήθως. Θέλω να πω μια ιστορία. Θέλω να είναι κάτι πολύ χαρούμενο, γιατί πρόκειται για ένα τεράστιο πάρτι. Θέλω να είναι πολύ χαρούμενο. Ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος θα εμπνευστεί από αυτές τις αφίσες», είπε ο Roncin στο Associated Press σε μια συνέντευξη. 

Η εικόνα του Πύργου του Άιφελ που διαπερνά το Stade de France πραγματικά είναι εντυπωσιακή, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σύμβολο που συνδυάζει δύο σημαντικά στοιχεία του Παρισιού: το διάσημο ορόσημο του Άιφελ και το εθνικό στάδιο. Η Ολυμπιακή φλόγα που φτάνει στο γαλλικό λιμάνι της Μασσαλίας, έχοντας αποπλεύσει από την Ελλάδα, είναι επίσης μια εικόνα γεμάτη συμβολισμό και σημασία. Τα κύματα που αναπαριστούν γεγονότα σερφ στην Ταϊτή προσθέτουν μια διεθνή διάσταση στον πλούτο των εκδηλώσεων.

Όσον αφορά τον Joachim Roncin και το σύνθημα «Je suis Charlie», πράγματι πρόκειται για ένα ιστορικό στιγμιότυπο που σημάδεψε μια περίοδο βαθιάς συγκίνησης και αλληλεγγύης. Η δημιουργία και η διάδοση αυτού του συνθήματος αποτέλεσε μια έκφραση αντίστασης και ενότητας μετά την τραγική επίθεση στο Charlie Hebdo. Η ικανότητα του Roncin να δημιουργήσει συμβολικά μηνύματα που συνδέονται με βαθιές κοινωνικές και πολιτικές πραγματικότητες είναι εντυπωσιακή.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS