ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ολοκληρώθηκε η απολογία του καθ’ ομολογία δράστη στα Γλυκά Νερά

Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο οποίος θα του υποβάλλει ερωτήσεις.

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκε μετά από 5 ώρες η απολογία του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, του 33χρονου καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας της Κάρολαϊν Κράουτς, ενώπιον του 12ου Τακτικού Ανακριτή.

Ο καθ’ ομολογία δράστης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο οποίος θα του υποβάλλει ερωτήσεις.

Με την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας θα ξεκινήσει η διάσκεψη Ανακριτή και Εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτερω ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου (εάν θα κριθεί προφυλακιστέος).

Υπενθυμίζεται ότι ο Χ. Αναγνωστόπουλος -υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας- οδηγήθηκε στα δικαστήρια το πρωί, όπου δέχθηκε λεκτική επίθεση από πολίτες.

Ο 33χρονος πιλότος κληθηκε να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα, ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα.

Τι υποστηρίζει

Όπως εκτιμάται, η υπεράσπιση του 33χρονου – με υπόμνημα που παρέδωσε στον δικαστικό λειτουργό και όσα δια ζώσης θα υποστηρίξει ο κατηγορούμενος – επιχείρησε να αποδομήσει τα δεδομένα της δικογραφίας, αποβλέποντας σε ενδεχόμενα οφέλη όχι τόσο για την σημερινή διαδικασία αλλά για την επόμενη μέρα, για την μέρα δηλαδή που ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σε δημόσιες δηλώσεις του τόνισε πως δεν ήταν τίποτε, από όσα έγιναν την επίμαχη νύχτα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, προσχεδιασμένο από τον εντολέα του και αναφέρει πως «μιλάμε για μια ακραία κατάσταση εκείνη την νύχτα».

Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του ζευγαριού.

Είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα έκανε βίαιη κίνηση απέναντι στο μωρό και περιγράφει μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση ανάμεσα τους που οδήγησε σε ένα ατύχημα.

Ωστόσο, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τα στοιχεία της υπόθεσης καταλήγουν πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα πάνω από το μαξιλάρι καθώς την πίεζε στο κεφάλι ο 33χρονος.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε δεύτερη ομολογία στους αστυνομικούς παραδέχθηκε πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν την θανατώσει.

Οι συνήγοροι του γνωρίζουν πως η κατηγορία που αποδίδεται στον 33χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο αν στο δικαστήριο δεν αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, φέρνει τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο και με ισόβια, με εκτιτέα τα 16 χρόνια.

Αντίθετα η εκδοχή της ειδικής συνθήκης, της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα 15 χρόνια και κατά πολύ μικρότερα με ελαφρυντικό.

Έτσι θεωρούν κομβικής σημασίας για το επόμενο στάδιο, όσα είπε ο πιλότος ενώπιον του Ανακριτή.

Η υπεράσπιση του πιλότου αποσκοπεί παράλληλα να αμβλύνει την εκτίμηση των δικαστικών αρχών που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κρίνοντας όχι μόνο πως έχει οικονομική και τεχνική δυνατότητα να διαφύγει αλλά και πως οι πράξεις του δηλώνουν άνθρωπο «που δεν έχει αναστολές».

Οι πράξεις μετά το έγκλημα, από τα αμέσως επόμενα λεπτά μέχρι και την σύλληψη του, είναι το επόμενο θέμα που θα επιχειρήσει η υπεράσπιση να εξηγήσει στις δικαστικές αρχές, ισχυριζόμενη πως η στόχευση ήταν να φροντίζει το παιδί. Σύμφωνα με τον πιλότο η όλη σκηνοθεσία αφορούσε το κοριτσάκι και την προσπάθεια του να μην στερηθεί και τον πατέρα.

Ο κατηγορούμενος επιθυμεί το παιδί να παραμείνει αποκλειστικά με συγγενικά πρόσωπα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συνεννόηση των δύο οικογενειών για το θέμα της επιμέλειας με την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, όπως δικαιούται, θα ζητήσει να βλέπει το παιδί του.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X