ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

ΟΗΕ: «Έχουμε 2 χρόνια για να σώσουμε τον πλανήτη»

Όλα όσα είπε το ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Μαρία Σάββα

Ο κίνδυνος της κλιματικής κρίσης επιδεινώνεται και οι επιστήμονες, μαζί με τον ΟΗΕ, σημειώνουν ότι η ανοχή απέναντι στην υπερθέρμανση του πλανήτη πρέπει να αλλάξει. Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για το Κλίμα, Σάιμον Στιλ, προειδοποίησε ότι ο κόσμος έχει μόνο "δύο χρόνια" για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή. Σε ομιλία του στο Λονδίνο, υπογράμμισε ότι η παρούσα κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές οικονομικές κρίσεις για τις χώρες της G20.

Ο κ. Στιλ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για νέες εθνικές πρωτοβουλίες για το κλίμα, ενώ επεσήμανε ότι απαιτούνται πιο αποτελεσματικά σχέδια για τη μείωση των εκπομπών. Παράλληλα, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η κλιματική κρίση μπορεί να εισέλθει σε ακόμα πιο ανησυχητικά επίπεδα, καθώς οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να αυξάνονται. «Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, εάν εξακολουθούμε να παρατηρούμε θερμοκρασίες ρεκόρ στον Βόρειο Ατλαντικό ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, τότε πραγματικά θα έχουμε μεταφερθεί σε αχαρτογράφητη περιοχή», είπε χαρακτηριστικά. 

Το 2023 καταγράφηκε ως το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αυξήθηκαν κατά 1,1%. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να αυξάνονται, με τον περασμένο Μάρτιο να καταγράφεται ως ο θερμότερος που έχει καταγραφεί παγκοσμίως. Οι επιστήμονες εξετάζουν τον λόγο πίσω από αυτήν την αλλαγή και το πόσο μπορεί να συνεχιστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS