ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Οι ροζ φιγούρες της Europa Donna Κύπρου στους δρόμους για 13η χρονιά

Σταύρη Φράγκου

Την 13η πορεία με τις Ροζ Φιγούρες συνδιοργανώνουν η Europa Donna Κύπρου και η AstroBank, με την ευκαιρία του παγκόσμιου μήνα ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο, 7 Οκτωβρίου στις 5μμ.

Στη φετινή πορεία θα υπάρχουν 620 ροζ, 7 μπλε και 102 λευκές φιγούρες «που θα συμβολίζουν τα 620 νέα περιστατικά που αφορούν γυναίκες, τα 7 νέα περιστατικά που αφορούν άνδρες και τις 102 γυναίκες που έδωσαν τη μάχη τους αλλά δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους».

Σημείο εκκίνησης είναι ο χώρος στάθμευσης στην οδό Μακαρίου Γ’ στη Λευκωσία και τερματισμός στα κεντρικά γραφεία της Astrobank στη συμβολή των δρόμων Γρίβα Διγενή και Θεμιστοκλή Δέρβη.

                                          

Στην Κύπρο ζουν 8,000 γυναίκες οι οποίες έζησαν την περιπέτεια του καρκίνου του μαστού και πλέον συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους. Άλλες 350 γυναίκες κάθε μήνα λαμβάνουν θεραπεία, ενώ το ποσοστό επιβίωσης μετά τον καρκίνο του μαστού στον τόπο μας όπως και στον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο φθάνει το 80%.

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης η πρόεδρος της οργάνωσης, Εύη Παπαδοπούλου, ανέφερε «ο καρκίνος του μαστού είναι ακόμα ο πρώτος καρκίνος για τις γυναίκες και η πρώτη αιτία θανάτου». Μια στις οκτώ γυναίκες θα νοσήσει, τόνισε, προσθέτοντας πως χάρη στις εκστρατείες πρόληψης, την έγκαιρη διάγνωση, τα νέα στοχευμένα φάρμακα, το ποσοστό επιβίωσης φθάνει μέχρι και το 80%.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες.



NEWS: Τελευταία Ενημέρωση