ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Οι κανόνες των Ταλιμπάν για τις γυναίκες της Καμπούλ

Κι οι ποινές που ακολούθησαν σε όσες δεν υπάκουσαν στο παρελθόν.

newsroom must

Εφιαλτικές είναι οι επόμενες ημέρες στο Αφγανιστάν και συγκεκριμένα για τις γυναίκες της Καμπούλ, μετά την τρομοκρατική επίθεση των Ταλιμπάν και τον ξεριζωμό από τα σπίτια τους.

Όσες δεν κατάφεραν να δραπετεύσουν με το Αμερικάνικο αεροσκάφος θα τους επιβληθούν οι μεσαιωνικοί κανόνες των Ταλιμπάν που στερούν στην γυναικά μέχρι και το δικαίωμα να μιλήσει.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με αναφορές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2001, οι οκτώ κανόνες που ίσχυαν για τις γυναίκες, έχοντας επιβληθεί από το καθεστώς των Ταλιμπάν, ήταν οι εξής:

1. Έπρεπε να είναι καλυμμένες με ενδύματα από την κορφή ως τα νύχια.

2. Δεν τους επιτρεπόταν να εργαστούν, παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

3. Δεν τους επιτρεπόταν να πηγαίνουν σχολείο.

4. Είχαν περιορισμένη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας.

5. Δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους, χωρίς να συνοδεύονται από άνδρα-μέλος της οικογένειάς τους.

6. Όταν έβγαιναν έξω, έμπαιναν σε ειδικά λεωφορεία, ενώ για να μπουν σε ταξί, θα έπρεπε και πάλι να συνοδεύονται από κάποιον άντρα, συγγενή τους.

7. Γενικά, οι γυναίκες δεν μπορούσαν να κυκλοφορούν στον δρόμο, χωρίς να συνοδεύονται από κάποιον άντρα, που να είναι συγγενικό τους πρόσωπο.

8. Τα παράθυρα των σπιτιών τους έπρεπε να είναι βαμμένα, προκειμένου να μην μπορεί κανένας περαστικός απ' έξω να δει στο εσωτερικό τους.

Ας θυμηθούμε επίσης, κάποιες τραγικές ποινές που επιβλήθηκαν όταν οι γυναίκες τη δεκαετία του 90 δεν ακολούθησαν τους κανόνες των Ταλιμπάν

  • Κόψανε τα δάχτυλα μιας γυναίκας, η οποία τα είχε βαμμένα κόκκινα.
  • Εκτέλεσαν μία μητέρα 7 παιδιών όταν σκότωσε τον άντρα της που την κακοποιούσε.
  • Όταν ένα κορίτσι το έσκασε από εξαναγκαστικό γάμο της έκοψαν τα αυτιά και τη μύτη και την παράτησαν σε ένα βουνό μέχρι να πεθάνει.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση