ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Οι επιδημιολόγοι άλλαξαν τα πλάνα του Υπ. Παιδείας για τη μάσκα στα δημοτικά

Ποιοι λένε «όχι» στη χρήση μάσκας στα δημοτικά σχολεία

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σχετικά με την απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας και στα δημοτικά σχολεία. Ενώ οι οργανωμένοι γονείς συζητούσαν με το Υπουργείο Παιδείας που προσανατολιζόταν τις προηγούμενες ημέρες στη μη χρήση μάσκας προστασίας για τα παιδιά του δημοτικού, το πλάνο άλλαξε έπειτα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Όπως πληροφορούμαστε, το πλάνο άλλαξαν οι ειδικοί επιδημιολόγοι που συνέστησαν τη χρήση μάσκας και στα δημοτικά.

Με φόντο την επικείμενη λειτουργία των σχολείων και τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξε το Υπουργείο Παιδείας, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, συνεδριάζει έκτακτα το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Σωτήρης Χριστοφή η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της συνεδρίας ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς διαφωνούν έντονα με την συγκεκριμένη απόφαση καθώς θεωρούν ότι δύσκολα θα λειτουργήσει για όλα τα παιδιά μέσα σε σχολικές αίθουσες - «θερμοκήπια», όπως αποκάλεσε τις τάξεις ο κ. Χριστοφή που δεν διαθέτουν καν κλιματιστικά.

Οι γονείς ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να κάνει δεύτερες σκέψεις για τη μη χρήση μάσκας στα δημοτικά σχολεία. Όπως σημειώνει ο κ. Χριστοφή, υπάρχουν παιδιά που αντιμετωπίζουν διάφορα θέματα, π.χ άσθμα. «Δεν μπορούν όλα τα παιδιά να χρησιμοποιούν τη μάσκα ή να την χρησιμοποιούν σωστά», τονίζει ο κ. Χριστοφή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ΠΟΕΔ η οποία θα έχει συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς την ερχόμενη Τετάρτη (26/8).
Παραθετοντας για παιδια με αναπηρίες δεν ενδεικνύται η υποχρεωτική χρήση μάσκας διότι ορισμένα δεν μπορούν να την ανεχθούν ή σε ότι αφορά στα παιδιά με προβλήματα ακοής θα έπρεπε να διατηρηθούν και οι αποστάσεις.

«Αρνείται να μας δει ο Υπουργός»

Την ίδια ώρα, οι οργανωμένοι γονείς παιδιών με αναπηρίες ετοιμάζουν επιστολές τις οποίες θα αποστείλουν στον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου αλλά και τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου με αφορμή την απόφαση για τη χρήση της μάσκας στα σχολεία με την οποία διαφωνούν.

Η Εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες,  Γιούλα Πιτσιάλη, επικαλείται τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο οποίος αναφέρει ότι σε ότι αφορά στα παιδιά με αναπηρίες, η χρήση μάσκας δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτική. Ειδικά σε ότι αφορά στα παιδιά με προβλήματα ακοής, η μάσκα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται καθώς αποτελεί εμπόδιο στην μάθηση. Όπως ανέφερε στην «Κ» η κ. Πιτσιάλη ο Υπουργός Παιδείας μέχρι σήμερα αρνείται να συναντήσει τους οργανωμένους γονείς παιδιών με αναπηρίες.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X