ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Οι άντρες που κατηγορήθηκαν για σεξουαλική παρενόχληση πτοήθηκαν καθόλου;

Τους τελευταίους μήνες του 2017 ξεκίνησαν να έρχοται στο φως κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του παραγωγού Harvey Weinstein. Λίγους μήνες αργότερα, πάνω από 60 γυναίκες τον είχαν κατηγορήσει δημόσια. 

Ακολούθησαν κι άλλοι. To δημοσίευμα της ''New York Times'' που αποκάλυπτε πως ο Weinstein παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες τα τελευταία 30 χρόνια άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Ηθοποιοί όπως η Rose McGowan και η Ashley Judd ήταν ανάμεσα στις γυναίκες που βγήκαν μπροστά, ενώ στην πορεία το ίδιο έκαναν και η Gwyneth Paltrow, η Angelina Jolie, ανάμεσα σε άλλες. Τους επόμενους μήνες αποκαλύφθηκαν πολλά. Ο Kevin Spacey, o παρουσιαστής ειδήσεων Matt Lauer, ο διευθυντής της Amazon Studio Roy Price, o κωμικός Louis C.K., ο παρουσιαστής Charlie Rose, ο σεφ Mario Batali και πολλοί άλλοι βρέθηκαν στο στόχαστρο.

Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από το άρθρο της ''New York Times'' και πλέον έχουν το κίνημα Me Too υπάρχει για να στηρίζει τις γυναίκες - θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης. 

Το ερώτημα είναι, τι συνέβη με τους άντρες αυτούς; Πτοήθηκαν καθόλου; 

Είναι γνωστό πως ο Weinstein, ουσιαστικά, απολύθηκε από την ίδια την εταιρεία του, η σύζυγός του - Georgina Chapman - ζήτησε διαζύγιο, είναι πλέον εκτός της επιτροπής των Oscars και δεν σχεδιάζει κάποιο comeback μέχρι στιγμής και μάλλον ούτε πρόκειται. 

Ο Roy Price, της Amazon Studios, παραιτήθηκε λίγο μετά τις κατηγορίες που ήρθαν στο φως. 

Ωστόσο, μερικοί δεν φάνηκαν να το βάζουν κάτω. 

Ο Matt Lauer απολύθηκε από το δελτίο ειδήσεων αλλά, σύμφωνα με το Page Six, όταν ένας θαυμαστής του τον συνάντησε σε ένα εστιατόριο, είπε πως θα επιστρέψει σύντομα στην τηλεόραση, ενώ δημοσιεύματα τον ήθελαν να βρίσκεται σε συζητήσεις, ετοιμάζοντας την τηλεοπτική του επιστροφή. 

Ο Louis C.K., αφότου πέντε γυναίκες τον κατηγόρησαν, έμεινε εκτός του χώρου για λίγο καιρό. Δέκα μήνες μετά τις κατηγορίες έχει ξεκινήσει να κάνει ξανά stand up comedy. 

Ο Mario Batali αποφάσισε να αποχωρήσει για λίγο από τα φώτα της δημοσιότητας. Πλέον προσπαθεί να βρει την κατάλληλη στιγμή να συνεχίσει την καριέρα του ενώ πηγες από το στενό του περιβάλλον ισχυρίζονται πως θα δημιουργήσει μια νέα εταιρεία με μια δυναμική γυναίκα σε διευθυντική θέση. 

Ένα χρόνο περίπου αφότου απούθηκε από το CBS, o παρουσιαστής Charlie Rose βρίσκεται σε συζητήσεις για την παρουσίασει μιας νέας σειράς εκπομπών οπου θα παίρνει συνέντευξη από άλλους άντρες που κατηγορήθηκαν όπως αυτός. 

Στην περίπτωση του Kevin Spacey, το Netflix αποφάσισε να μην διακόψει τη σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε (το ''House of Cards'') αλλά να τον απολύσει, φαίρνοντας την τηλεοπτική του σύζυγο, Robin Wright, στο επίκεντρο της νέας και τελευταίας σεζόν. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην ταινία ''All the Money in the World'', του Ridley Scott, στην οποία πρωταγωνιστούσε. Ο σκηνοθέτης επέλεξε να αντικαταστήσει τον Spacey, με τον Christopher Plummer να αναλαμβάνει το ρόλο και να γυρίζει τις σκηνές του, μερικές εβδομάδες πριν βγει η ταινία στους κινηματογράφους. Η τελευταία του ταινία, ''Billionaire Boys Club'', κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2018 και έκανε μόλις $618 στο box office.το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολών, και $1.5 εκατομμύριο στο σύνολο, έναντι των $15 εκατομμυρίων που ήταν το μπάτζετ. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει ενδεχόμενο επιτυχημένης επιστροφής. Ο κωμικός Bill Cosby που βρέθηκε ένοχος σε κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης, πιθανόν να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.Ας μην ξεχνάμε επίσης πως ο Mel Gibson δεν έχει ακόμα ''αναρρώσει'' από τις κατηγορίες περί σεξισμού και βίας που δέχτηκε το 2006 και ίσως αποτελεί το παράδειγμα του τι θα συμβεί με αυτούς τους άντρες. Ο Gibson από τότε έχει δώσει συνεντεύξεις εκφράζοντας τη μετάνοια του, σαν παραγωγός κυκλοφόρησε μερικές επιτυχημένες ταινίες αλλά το όνομά του εξακολουθεί να συνοδεύεται από το περιστατικό του 2006. Ακόμα κι αν συνεχίσουν την καριέρα τους, θα έχουν πάντα ένα στίγμα. 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS