ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Οδού: Ανέγερση μνημείου για τα τέσσερα θύματα της τραγωδίας

Η Βουλή θα συμπαρασταθεί στους πυρόπληκτους, είπε η Αννίτα Δημητρίου.

newsroom must

Τη διαβεβαίωση ότι τόσο η ίδια όσο και ολόκληρο το κοινοβουλευτικό σώμα θα συμπαρασταθούν με ειλικρίνεια και για όσο χρειαστεί στους πυρόπληκτους, έδωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, προσθέτοντας ότι ο Κοινοτάρχης Οδού την πληροφόρησε ότι η κοινότητα θα προχωρήσει στην ανέγερση μνημείου για τα τέσσερα θύματα της τραγωδίας.

Σε αναφορά της στην ολομέλεια της Βουλής προ ημερησίας διατάξεως, η κ. Δημητρίου είπε ότι "με βαριά καρδιά και πόνο ψυχής" θα αναφερόταν στα γεγονότα που συγκλονίζουν αυτές τις μέρες ολόκληρη την Κύπρο. "Χρησιμοποιώ τον πληθυντικό αριθμό, διότι τα πύρινα μέτωπα ήταν -και θα συνεχίσουν μεταφορικά να είναι- δυστυχώς πολλά", είπε.

"Τέσσερις συνάνθρωποί μας, βιοπαλαιστές από την Αίγυπτο, που βρέθηκαν στην Κύπρο με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στη φωτιά. Εννέα κοινότητες επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά, ενώ δεκάδες οικογένειες είδαν τα σπίτια τους και τους κόπους μιας ζωής να γίνονται παρανάλωμα σε λίγες μόνο ώρες. Οι υλικές ζημιές σε καλλιέργειες και στην ηλεκτροδότηση υπολογίζονται να είναι πολλών εκατομμυρίων, ενώ η οικολογική καταστροφή στην ορεινή Λάρνακα και την ορεινή Λεμεσό είναι ανυπολόγιστη" πρόσθεσε.

Η κ. Δημητρίου είπε ότι ζήσαμε τη χειρότερη και καταστροφικότερη πυρκαγιά στην ιστορία του τόπου μας σημειώνοντας ότι η επόμενη μεγάλη μέρα απαιτεί από εμάς να σταθούμε κοντά και με κάθε τρόπο στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας και στις πληγείσες περιοχές.

"Εκ του αξιώματος και του θεσμού που υπηρετώ διαβεβαιώ ότι και εγώ η ίδια προσωπικά και ολόκληρο το κοινοβουλευτικό σώμα θα συμπαρασταθούμε με ειλικρίνεια και για όσο χρειαστεί στους συμπολίτες μας και στις κοινότητες Αρακαπά, Επταγώνειας, Ακαπνούς, Οράς, Μελίνης, Συκόπετρας, Οδούς, Αγίων Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς", είπε.

Η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι είχε συνομιλία με τον Κοινοτάρχη Οδού, ο οποίος την πληροφόρησε ότι η κοινότητα θα προχωρήσει στην ανέγερση μνημείου για τα τέσσερα θύματα της τραγωδίας, "πρωτοβουλία την οποία έχω αναλάβει να παρακολουθώ προσωπικά".

"Υπό την ιδιότητά μου, θα υποβάλω επίσης εισηγήσεις με τις οποίες η Βουλή θα έχει την πρωτοβουλία για την εξεύρεση των τρόπων υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου. Σας καλώ τώρα να τηρήσουμε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς. Αιωνία τους η μνήμη", κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X