ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Obama: «Μπορεί να είμαι άσχημος, μπορεί να μην μου αρέσει ο εαυτός μου, αλλά δεν είμαι εσύ»

Η ρατσιστική εμπειρία που είχε σε νεαρή ηλικία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

newsroom must

Κατά την διάρκεια της εμφάνισής του στο podcast με τίτλο Renegades: Born in the USA, που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τον Bruce Springsteen, ο Barack Obama, μεταξύ άλλων, μίλησε για το φαινόμενο του ρατσισμού και αποκάλυψε πως στο παρελθόν έσπασε τη μύτη συμμαθητή του επειδή αναφέρθηκε ρατσιστικά προς τον ίδιο.

Αναλυτικότερα, ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής τόνισε ότι οι ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί και οι προσβολές συχνά χρησιμεύουν ως επιβεβαίωση ανωτερότητας και αναφερόμενος στην δική του εμπειρία είπε: «Όταν ήμουν στο σχολείο, είχα έναν φίλο. Παίζαμε μπάσκετ μαζί... Και μια φορά μπήκαμε σε έναν αγώνα, και με αποκάλεσε με ένα ρατσιστικό επίθετο (σχετίζεται με το ζώο ρακούν)».

«Θυμάμαι, τον χτύπησα στο πρόσωπο και έσπασε τη μύτη του. Και ήμασταν στα αποδυτήρια» συνέχισε και γελώντας πρόσθεσε «Μπορεί και να μην ήξερε καν τι σήμαινε η λέξη που μου είπε. Σε κάθε περίπτωση, του εξήγησα ότι δεν πρέπει ποτέ ξανά να με αποκαλέσει έτσι».

Στην συνέχεια, ο σύζυγος της Michelle Obama είπε πως την στιγμή της έντασης με τον συμμαθητή του προσπάθησε να του εξηγήσει πόσο λάθος είναι να συμπεριφέρεσαι ρατσιστικά σε έναν άλλον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, ο Barack υποστήριξε πως είπε «Μπορεί να είμαι φτωχός. Μπορεί να είμαι αδαής. Μπορεί να είμαι κακός. Μπορεί να είμαι άσχημος. Μπορεί να μη μου αρέσει ο εαυτός μου. Μπορεί να είμαι δυστυχισμένος. Αλλά ξέρεις τι δεν είμαι; Δεν είμαι εσύ». Έπειτα, ο πρώην πλανητάρχης πρόσθεσε «Αυτή η βασική ψυχολογία που στη συνέχεια γίνεται θεσμός, χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει την αποθάρρυνση κάποιου, να τον εκμεταλλευτεί, να τον εξαπατήσει, να τον κλέψει, να τον σκοτώσει, να τον βιάσει».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barack Obama (@barackobama)


Να θυμίσουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Barack Obama αναφέρεται στον ρατσισμό. Σε συνέντευξή του το 2015, είχε πει ότι η Αμερική δεν «θεραπεύεται» από το εν λόγω φαινόμενο ενώ κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων για τον θάνατο του George Floyd, ο ίδιος εξάγγειλε διάγγελμα για τον ρατσισμό και μεταξύ άλλων παραδέχτηκε πως οι τακτικές διακρίσεων εναντίον των μαύρων- δεν αποτελούν “μεμονωμένο περιστατικό”. Αναφερόμενος μάλιστα στις διαμαρτυρίες της περιόδου, είχε δηλώσει: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αδράξουμε τη στιγμή που δημιουργήθηκε στην κοινωνία μας, στη χώρα μας, να την αξιοποιήσουμε, ώστε να έχει αντίκτυπο».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barack Obama (@barackobama)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση