ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ο Τrump θέλει να απαγορεύσει το Tik Tok στις HΠΑ

Λέγετε ότι ίσως να απειλείται η αμερικάνικη εθνική ασφάλεια

newsroom must

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, ανακοίνωσε αργά το βράδι στις 31 Ιουλίου, τοπική ώρα, ότι θα απαγορεύσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις ΗΠΑ, για το οποίο η Washington έχει υποψίες ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Σε ό,τι αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Trump σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Το TikTok ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance. Έχει περίπου 1 δισεκ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων.

To TikTok αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας της CFIUS, της αμερικανικής υπηρεσίας που αξιολογεί τις προτεινόμενες επενδύσεις και εξαγορές από ξένους, ώστε να κρίνεται αν απειλούν την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν τις τελευταίες εβδομάδες φόβους ότι η πολύ δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο μπορεί να χρησιμοποιείται από το Πεκίνο για λόγους που κρίνονται επιζήμιοι για τις ΗΠΑ. ‘Οπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Munchkin, την περασμένη Τετάρτη, θα υπέβαλε, αυτή την εβδομάδα, «πρόταση» για το TikTok στον Λευκό Οίκο.

Το TikTok έχει κατ’ επανάληψη χρειαστεί να υπερασπιστεί τις σχέσεις του με την Κίνα, όπου η ByteDance κατέχει μια παρόμοια εφαρμογή, αλλά με άλλη επωνυμία. Η πλατφόρμα ανέκαθεν αρνείτο ότι μοιράζεται δεδομένα με τις κινεζικές αρχές και έχει διαβεβαιώσει ότι δεν σκοπεύει να αποδεχθεί αυτού του είδους αιτήματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS