ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ο Trump απειλεί τον ΠΟΥ με μόνιμη διακοπή της χρηματοδότησης

«Η κυβέρνησή μου έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις μαζί σας σχετικά με τον τρόπο μεταρρύθμισης του οργανισμού»

O Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump αργά χθες το βράδυ της Δευτέρας απείλησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι θα σταματήσει οριστικά την χρηματοδότησή του «εάν δεν δεσμευτεί για σημαντικές ουσιαστικές βελτιώσεις τις επόμενες 30 ημέρες».

Σε μια επιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ο Trump είπε «Είναι σαφές ότι τα επαναλαμβανόμενα λάθη από εσάς και τον οργανισμό σας για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν εξαιρετικά δαπανηρά για τον κόσμο. Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι αν μπορεί πραγματικά να δείξει ανεξαρτησία από την Κίνα.»

«Η κυβέρνησή μου έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις μαζί σας σχετικά με τον τρόπο μεταρρύθμισης του οργανισμού. Αλλά απαιτείται δράση γρήγορα. Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε.»

«Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», δήλωσε ο Trump από τον Λευκό Οίκο. «Είναι μια μαριονέτα της Κίνας».

To γράμμα δημοσιεύτηκε και στο Τwitter στον λογαριασμό του Προέδρου Trump. «Δεν μπορώ να επιτρέψω τα χρήματα των Αμερικάνων φορολογουμένων να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν έναν οργανισμό που, στην παρούσα του κατάσταση, είναι τόσο σαφές ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Αμερικής» έγραψε ο Πρόεδρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X