ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ο πρώτος μαύρος σκηνοθέτης πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών

Το Φεστιβάλ για φέτος έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουλίου.

newsroom must

Ο Spike Lee είναι και επίσημα ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο φετινό (Ιούλιος 2021) Φεστιβάλ των Καννών. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης θα λάμβανε αυτό τον τίτλο στο περσυνό Φεστιβάλ που αρχικά μετατέθηκε τον Μάϊο του 2020 όμως τελικά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας ου κορωνοϊού.

Το Φεστιβάλ για φέτος έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουλίου (2021) και ο Spike θα είναι ο πρώτος μαύρος σκηνοθέτης που αναλαμβάνει αυτό τον ρόλο.

Σε δήλωσή του ο ίδιος είπε «Το Φεστιβάλ των Καννών θα έχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», συνεχίζοντας «Το 1986 η πρώτη μου ταινία, “She’s Gotta Have it” προβλήθηκε εκεί και ήταν η είσοδός μου στον κόσμο του κινηματογράφου…Κλείστε την πτήση μου τώρα, εγώ και η σύζυγός μου, Tonya, ερχόμαστε».

Ενώ για την ανάθεση του Lee μίλησε και ο πρόεδρος ρου Φεστιβάλ Pierre Lescure λέγοντας «Στους μήνες της αβεβαιότητας που περάσαμε, ο Spike Lee ποτέ δεν έπαψε να μας ενθαρρύνει. Δεν θα μπορούσαμε να ελπίζουμε για μια πιο ισχυρή προσωπικότητα για να καταγράψει την προβληματική εποχή μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X