ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μέσα σε ένα βίντεο 87 δευτερολέπτων

Το viral βίντεο που δείχνει την κάθε στιγμή από την έναρξη του πολέμου μέχρι σήμερα

Μαρία Σάββα

Ήταν 24 Φεβρουαρίου του 2021 όταν η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία και οι πλείστοι, πιστέψαμε πως ήταν ψέμα. Έναν χρόνο μετά, όχι απλώς καταλάβαβε πως κάθε άλλο παρά ψέμα είναι, αλλά γίναμε μάρτυρες του ανθρώπινου πόνου και των όσων δεινών προκαλεί ένας πόλεμος. Με αφορμή την μαύρη αυτή επέτειο, το BBC δημιούργησε ένα βίντεο διάρκειας 87 δευτερολέπτων και σε αυτών, συμπεριέλαβε τα φρικτά στιγμιότυπα από την έναρξή του μέχρι σήμερα.

Μέσα στο συγκινητικό βίντεο βλέπουμε αρχικά την ανακοίνωση του Προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin, να ανακοινώνει την απόφαση να διεξάγει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, όπως αποκαλούν τον πόλεμο μέχρι σήμερα.

Στην συνέχεια φαίνεται ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy, ντυμένος με στρατιωτικά να αφήνει το πρώτο του μήνυμα μετά την κήρυξη του πολέμου, λέγοντας: «Είμαστε όλοι εδώ, οι στρατιώτες μας είναι εδώ».

Μεταξύ διάφορων άλλων στιγμιότυπων, το BBC έδειξε στο μικρό βίντεό του, την αντίδραση της Δύσης στον πόλεμο, με την επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα και την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.

Αναφέρονται ακόμη στα δημοψηφίσματα παρωδία που διεξήγαγε η Ρωσία σε ουκρανικές περιοχές, με αυτή στην συνέχεια να την προσάρτησε παράνομα.

Στο τέλος βλέπουμε το πιο πρόσφατο ταξίδι του Volodymyr Zelenskyy στον Λευκό Οίκο αλλά και την επίσκεψη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden στο Κίεβο.

Δείτε πιο κάτω το βίντεο του BBC: 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση