ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ο οίκος Chanel ασκεί βέτο σε πωλήσεις στη Ρωσία

Ο γνωστός οίκος μόδας σταματάει τον «εξοπλισμό» της Ρωσίας με προϊόντα του.

Γιώργος Γκαρακλίδης

Μετά την πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας στο Ουκρανικό έδαφος, τη φυγή των πολιτών και τις συνεχείς επιθέσεις που δέχεται η χώρα σχεδόν όλος ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στη Ρωσία μέσω κυρώσεων και μέτρων εις βάρος των πολιτών της χώρας. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο πασίγνωστος οίκος μόδας Chanel κράτησε την ίδια στάση με τη Ρωσία κλείνοντας όλα τα καταστήματα στη χώρα και πλέον ασκώντας βέτο στις πωλήσεις προϊόντων της σε μονάδες ή ανθρώπους που έχουν σκοπό να τα μεταφέρουν εντός της χώρας.

Βέβαια, ο ίδιος ο οίκος δήλωσε πως ένα τέτοιο μέτρο δεν αποσκοπεί στο να περιορίσει τους πολίτες της Ρωσίας και να τους αποκόψει είτε από το πελατολόγιο είτε από τον κόσμο αλλά συμμορφώνεται με τους κανόνες που επιβλήθηκαν από την Ευρώπη σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται η πώληση ειδών πολυτελείας με αξία άνω των 300 ευρώ τόσο στη χώρα όσο και στον καθένα που σκοπεύει να τα μεταφέρει εντός της. 

Όπως ήταν φυσικό επόμενο, το Κρεμλίνο και Ρώσοι επιφανείς και influencers αντέδρασαν και έκαναν λόγο για «Ρωσοφοβία» κάτι που πρώτη φορά αναφέρεται ως όρος. Γενικότερα την είδηση πως οι Ρώσοι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον οίκο διέδωσε και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα η οποία δεν δίστασε να κατηγορήσει τον οίκο για μεροληψία. 

Εν ολίγοις, ο οίκος Chanel ακολουθεί απλώς αυτό που έσπευσαν να κάνουν άλλοι οίκοι και μπουτίκ ανά τον κόσμο, κάτι που ήταν λογικό να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS