ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: hot pink blazer, στενό jean και μποτάκια σε animal print
 

O Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στα δεκάχρονα της «Καθημερινής» εξήρε το έργο της εφημερίδας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος για όσους επισείουν κινδύνους, κίνδυνοι υπάρχουν και αν πετύχεις μία συμφωνία που θα απορριφθεί ξανά από τον κυπριακό ελληνισμό» ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στην εκδήλωση των δεκάχρονων της εφημερίδας «Καθημερινή» την πορεία των τελευταίων δύο χρόνων στο κυπριακό. Υπογραμμίζοντας τη βούλησή του για επανεκκίνηση του διαλόγου ξεκαθάρισε πως δεν κινδυνολογεί αλλά δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση.

Ο ίδιος απέρριψε τα όσα του καταλογίζουν γύρω από το ναυάγιο στο Κραν Μοντάνα περί προεκλογικών σκοπιμοτήτων σημειώνοντας πως ουδείς σώφρων πολιτικός «με φιλοδοξίες επανεκλογής καταθέτει γραπτές προτάσεις στα έξι σημεία επί των παραμέτρων του γ.γ των Ηνωμένων Εθνών όταν μάλιστα η άλλη πλευρά κατά αντιγραφή της τουρκικής πρότασης περιορίζετο στη διατήρηση των εγγυήσεων και της ανάγκης παρουσίας κατοχικού στρατού».

Τα λάθη
«Όταν παίρνεις αποφάσεις, διαπράττεις λάθη, όταν δεν πράττεις διαπράττεις περισσότερα λάθη, αλλά σίγουρα δεν ενοχλείς κανέναν», ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης κατά την έναρξη της ομιλίας του, αναφερόμενος σε όσους τον επικρίνουν το τελευταίο διάστημα. Από το κάδρο δεν άφησε εκτός και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, επαναλαμβάνοντας τα εθνικά τσουνάμια, αλλά και ευχαριστώντας με νόημα όσους πιστεύουν στις κληριδικές αρχές.

Ο καθένας», όπως είπε, «έχει το δικαίωμα να εκφέρει τις απόψεις του και να διαφωνεί με τους χειρισμούς μου ή και να παραγνωρίζει πως το παρόν αδιέξοδο οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αδιαλλαξία της τουρκικής και τ/κ αδιαλλαξίας», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν αποδέχεται από κανέναν την αμφισβήτηση της ειλικρίνειας των προθέσεών του για επανέναρξη του διαλόγου για κατάληξη σε βιώσιμη λύση. Κάνοντας απολογισμό των χειρισμών του, ανέφερε την έντονη κριτική που δέχθηκε στην προσπάθεια να αποφύγει το παρατεταμένο αδιέξοδο στο Μον Πελεράν. «Μέχρι και του σημείου ότι ανάλωσα περισσότερο κρασί από ό,τι επιτρέπεται» ανέφερε ότι δέχτηκε, σημειώνοντας, ωστόσο, πως ολίγο τον ενδιαφέρουν καθώς η μόνη προσπάθειά του ήταν η αποτροπή του ναυαγίου ή ενός αδιεξόδου.

Ο ίδιος επεσήμανε πως απορρίπτει όσους του απέδιδαν πολιτικές σκοπιμότητες γύρω από το ναυάγιο του Κυπριακού. «Ουδείς σώφρων πολιτικός με φιλοδοξίες επανεκλογής καταθέτει γραπτές προτάσεις στα έξι σημεία επί των παραμέτρων του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών όταν μάλιστα η άλλη πλευρά κατά αντιγραφή της τουρκικής πρότασης περιορίζετο στη διατήρηση των εγγυήσεων και της ανάγκης παρουσίας κατοχικού στρατού».

«Επομένως» όπως είπε «εάν σκεφτόμουν τις εκλογές. εφόσον η άλλη πλευρά δεν κατέθετε προτάσεις δεν θα είχα λόγο να καταθέσω οτιδήποτε, θα μπορούσα να αναπτύξω διά ζώσης τα επιχειρήματα και τις θέσεις μου». «Νιώθω» όπως είπε «την ανάγκη να απαντώ εις όσους εσκεμμένα παραγνωρίζουν γεγονότα και δημιουργούν μία ψευδή εικόνα ότι τάχα τα πάντα εξαρτώνται από την ε/κ πλευρά». «Δέχομαι συμβουλές από πολλούς τι πρέπει να κάνω για να ξεκινήσει ο διάλογος, παραγνωρίζοντας ή μη ακούγοντας τις θέσεις της άλλης πλευράς ωσάν να εξαρτάται από μας» σημείωσε χαρακτηριστικά. 


Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής Καθημερινής Ελλάδος, Δημήτρης Λοττίδης Διευθύνων Σύμβουλος Καθημερινής Κύπρου

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία στην Καθημερινή.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X