ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ο Κύπριος χορογράφος που κέρδισε το «Ελλάδα έχεις ταλέντο»

Οι «The House of Drama», ομάδα χορού του χορογράφου Μάριου Μιλτιάδου (Bimboy) εντυπωσίασαν το κοινό του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και κέρδισαν με τις χορευτικές τους ικανότητες αλλά και το πολύ δυνατό μήνυμα που πέρασαν μέσα από την παράσταση που παρουσίασαν. Ο Μάριος είναι ένας νέος με πολλές ανησυχίες, όραμα και δράση γύρω από τον χορό όπως αυτός διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα


— Πού γεννήθηκες και μεγάλωσες;

Γεννήθηκα στην Λευκωσία της Κύπρου και μεγάλωσα εκεί μέχρι να τελειώσω το σχολείο. Ήρθα στην Ελλάδα όταν τελείωσα τον στρατό στα 19.

— Και πώς βρέθηκες στην Θεσσαλονίκη;

Πέρασα στην Νομική Σχολή. Ήρθα σαν φοιτητής και κατέληξε να είναι η ζωή μου εδώ. Είναι πολύ αστεία η ιστορία. Οι γονείς μου είπαν να βάλω σαν πρώτη επιλογή την Αθήνα και μετά τη Θεσσαλονίκη. Εγώ το δέχτηκα αλλά έβαλα μόνο Θεσσαλονίκη. Την αγαπούσα πολύ περισσότερο από την Αθήνα και ας μην είχα έρθει ποτέ. Ήταν στο μυαλό μου έτσι. Μου θύμιζε περισσότερο την Κύπρο από ότι η Αθήνα και συνεχίζει να είναι τελικά έτσι και στην πραγματικότητα.

— Συνεχίζεις την σχολή, την τελείωσες την σταμάτησες;

Μπορώ να την συνεχίσω αν θέλω χρωστάω λίγα μαθήματα αλλά λέω ότι σταμάτησα.

— Οι γονείς σου έχουν φρικάρει με αυτήν σου την απόφαση;

Ναι, ειδικά ο μπαμπάς ακόμα περιμένει να πάω το πτυχίο στο σπίτι αλλά συνήθισαν στην ιδέα ότι στην ζωή μου ασχολούμαι με κάτι άλλο.

— Η Νομική σε βοήθησε στη ζωή σου;

Πάρα πολύ. Με βοήθησε και στην δουλειά. Στο πώς να επιχειρηματολογώ, στο να διαπραγματεύομαι, να παρουσιάζω τον εαυτό μου σωστά έτσι όπως πρέπει και να μην τον αδικώ.

— Είναι ταμπού να είσαι χορευτής και ειδικά για τα αγόρια;

Πλέον όχι. Μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος σήμερα στην Ελλάδα που δεν ασχολείται με το χορό θα είχε αυτή την άποψη αλλά όχι δεν είναι διαδεδομένη. Πλέον βλέπουμε πολύ περισσότερα αγόρια να ασχολούνται με το χορό.

— Δεν είχες φάει μπούλινγκ γι’ αυτό;

Όχι αντίθετα όταν είχα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη δουλειά μου στο ευρύ κοινό και το δικό μου στυλ, με αγκάλιασαν. Φοβόμουν ότι θα φάω μπούλινγκ αλλά το αντίθετο έγινε.

Ξέρω πως ζούμε σε μια χώρα που πολλές φορές για να νιώσουμε εμείς καλά πρέπει να μειώσουμε τον άλλο και αυτό που κάνει. Δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω απ’αυτό.

— Και αφού ανοίξει κάποιος το βιογραφικό σου συνειδητοποιεί ότι έχεις κάνει πάρα πολλά πράγματα. Έχεις δημιουργήσει ένα σωρό ομάδες.

Η πρώτη ομάδα που έκανα ήταν οι Drama Queens η οποία ήταν μια ομάδα με κορίτσια που ήταν και είναι πλέον καταξιωμένες δασκάλες χορού και έχουν κάνει τα δικά τους πράγματα. Είχαμε πολύ επιτυχία σαν ομάδα. Αυτή η ομάδα έφερε πολλούς μαθητές σε εμένα και ήθελα να τους αξιοποιήσω σε άλλες ομάδες δικές μου. Έτσι δημιούργησα το House of Drama. Είναι κάτι σαν οίκος που μέσα έχει πολλές υποομάδες η κάθε μια με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Κατέληξα να έχω ομάδες όπως οι Drama Unicorns που είναι μια ομάδα που εναντιώνεται στην ομοφοβία, οι DraMajesties που έχει πιο γυναικείο και αισθησιακό χαρακτήρα, την εφηβική ομάδα Drama Minions, τα παιδάκια μου Drama Babies και τους Drama Royals και όλο αυτό συνεχίζει να μεγαλώνει.

— Το ευρύ κοινό σε γνώρισε από το «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Πώς αποφάσισες να πας στο παιχνίδι;

Έβλεπα πάρα πολύ συχνά την διαφήμιση στην τηλεόραση και ένιωσα πως ήταν σαν να προσπαθεί κάποιος να μου δείξει κάτι. Και επειδή πιστεύω λίγο σ’αυτά τα “μηνύματα” έκανα αίτηση, επικοινώνησαν μαζί μου όταν εγώ έλειπα στην Κύπρο και δεν μπορούσα να πάω σε κάστινγκ και θεώρησα ότι τελείωσε όμως όταν επέστρεψα τέλος Αυγούστου επικοινώνησαν και τότε είπα ναι θα πάω.

— Σας είδαν σε κάποιο pro casting;

Είδαν εμένα, πήγα μόνος μου, μάλλον τους άρεσε ρώτησαν πόσα άτομα είναι η ομάδα και μου είπαν ότι θέλουν να πάμε ως ομάδα. Είχαν δει βιντεάκια στου YouTube είχαν πάρει μια ιδέα περί τίνος πρόκειται.

— Πού θέλει να φτάσει η ομάδα μετά από αυτο;

Θέλουμε όσο συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε κάτι διαφορετικό και να έχει μια εξέλιξη. Αμέσως μετά σκεφτόμασταν τι θα μπορούσαμε παρουσιάσουμε στο δεύτερο μέρος. Ήταν η συζήτηση στο λεωφορείο της επιστροφής. Μπήκαμε αμέσως στην προετοιμασία για την επόμενη φάση. Σαν ομάδα έχουμε παρουσιάσει πολλά διαφορετικά πράγματα. Έχουμε παρουσιάσει κωμικά σόου, πιο cult, με πιο κοινωνικά και υπαρξιακά θέματα κάποιες φορές. Έχουμε κάνει video project, παραμύθια, διάφορα πράγματα. Σκεφτόμαστε λοιπόν τι θα παρουσιάσουμε κάτι που να συνδυάζει πράγματα που μπορούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον αλλά να πουν και κάτι.

 πηγή: lifo

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X