ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ο Κύπριος σεφ με τα δύο αστέρια Michelin, που βραβεύτηκε στα «Man of the Year Awards 2022»

Αυτός είναι ίσως ο κορυφαίος chef στην Κύπρο

Wiz Guide

Του Μιχάλη Μιχαηλίδη

Ανάμεσα στους εννιά βραβευθέντες των Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2022 ήταν και ένας συμπατριώτης μας σεφ που κάνει θαύματα στην Αγγλία, ο Ανδρέας Άντωνα.

Γεννήθηκε στην Αγγλία από Κύπριους γονείς (και οι δύο γονείς του κατάγονται από την Άχνα) και μεταξύ άλλων διακρίσεων έχει χαρακτηριστεί από τους Times του Λονδίνου ως «νονός του μοντέρνου φαγητού στο Birmingham». Μεγάλωσε παρακολουθώντας τα μέλη της οικογένειάς του να μαγειρεύουν στο εστιατόριο του πατέρα του, στο Λονδίνο. Πολλά χρόνια μετά και αφού έκανε πέρασμα από κουζίνες σε Ελβετία και Γερμανία και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι σεφ Michael Quinn και Anton Mosimann, το 1993 έφτιαξε το πρώτο του εστιατόριο στη βρετανική πόλη Kenilworth. Τέσσερα χρόνια μετά το άνοιγμά του, το Simpsons κέρδισε αστέρι Michelin. To 2013 έφτιαξε το δεύτερο εστιατόριό του, The Cross, κερδίζοντας επίσης αστέρι Michelin.

Και αυτές σίγουρα δεν ήταν οι μοναδικές διακρίσεις για τον Κύπριο στην καταγωγή σεφ Ανδρέα Άντωνα, ο οποίος αναδείχθηκε «Διεθνής Κύπρος» στα Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2022.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wiz Guide (@wiz_guide)

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως έχει τιμηθεί με διδακτορικό από βρετανικό πανεπιστήμιο, ως αναγνώριση της προσφοράς του στον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται.

Πάντως, σε ερώτησή μας για ποιο πράγμα απ’ όλα νιώθει περισσότερη περηφάνεια, η ίδια μάς ξαφνιάζει με την απάντησή του: «Για την καταγωγή μου, για το γεγονός ότι είμαι Κύπριος».

Διαβάστε επίσης: Το μενού της βραδιάς των «Man of the Year Awards 2022»

Έχοντας απέναντί μας έναν πραγματικά διεθνή Κύπριο, ο οποίος έπειτα από τρεις ολόκληρες δεκαετίες στη γαστρονομία σαφέστατα έχει ανεβάσει τον πήχη του χώρου παγκοσμίως σε πανύψηλα επίπεδα, δεν χάσαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε τι είδους εστιατόριο θα άνοιγε στην Κύπρο αν του δινόταν η ευκαιρία.

«Ένα ‘μισελενάτο’ εστιατόριο, με έμφαση στη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη της κυπριακής κουζίνας», απαντά, επισημαίνοντας μάλιστα ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις (διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή του στο περιοδικό MAN που κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου με την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Το βραβείο στον κύριο Άντωνα απένειμε ο Υφυπουργός Τουρισμού κύριος Σάββας Περδίος.

Ο θεσμός Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2022 και η φετινή τελετή δεν θα πραγματοποιούνταν με τέτοια επιτυχία και αποδοχή από το κοινό εάν το περιοδικό MAN και η εφημερίδα «Η Καθημερινή» δεν έβρισκαν συνοδοιπόρους στη σπουδαία τους προσπάθεια τους χορηγούς και υποστηρικτές τους, ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, JOHNNIE WALKER, BMW – ΧΑΡ. ΠΗΛΑΚΟΥΤΑΣ, IWC watches, University of Nicosia, OΠΑΠ Κύπρου, Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, άρωμα JAGUAR απο τα καταστήματα Perfect U, Cara Boutique, Deloitte, Ορθοδόξου Travel and Tours και το Parklane, a luxury Collection Resort and Spa.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS