ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Ο κορωνοϊός... στον Λευκό Οίκο

Σε προληπτική καραντίνα τρία στελέχη της Ομάδας Δράσης

Σε καθημερινά τεστ για κορωνοϊό υποβάλλονται εδώ και μία εβδομάδα ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και όλα τα άτομα που βρίσκονται κοντά τους. Μέχρι στιγμής, αν και θαλαμηπόλος του προέδρου και η εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊού, οι κ.κ. Trump και Πενς είναι αρνητικοί.

Αρνητικοί στον ιό βρέθηκαν και οι επικεφαλής των τριών βασικών υπηρεσιών υγείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και μέλη της Ομάδας Δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό γιατί βρέθηκαν κοντά σε αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, που βρέθηκε θετικός στη νόσο.

Ο 79χρονος Δρ. Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων είπε στο CNN θα μπει σε «τροποποιημένη καραντίνα»

Ο 68χρονος διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Ρόμπερτ Ρέντφιλντ είπε πως είχε χαμηλού κινδύνου επαφή με μολυσμένο από Τον ιό άτομο στο Λευκό Οίκο και εργαστεί τις επόμενες δύο εβδομάδες από το σπίτι.

Το ίδιο και ο 60χρονος επικεφαλής της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), Στίβεν Χαν, που όπως είπε «τέθηκε σε αυτοπεριορισμό».

Τουλάχιστον οι δύο από τους τρεις αξιωματούχος έχουν βρεθεί κοντά με την εκπρόσωπο Τύπου του αντιπροέδρου Πενς, Κέιτι Μίλερ, που όλο το διάστημα παρακολουθούσε τις δημοσιογραφικές διασκέψεις της Ομάδας Δράσης του Λευκού Οίκου, ενώ την Πέμπτη οι κάμερες την έδειχναν χωρίς μάσκα να συνομιλεί με τους δημοσιογράφους. Την Παρασκευή βρέθηκε θετική στον ιό, στο καθημερινό τεστ των στενών συνεργατών του προέδρου και του αντιπροέδρου και την ανακοίνωση την έκανε ο ίδιο ο πρόεδρος Trump σε ομάδα ρεπουμπλικανών βουλευτών. Ο σύζυγός της, είναι ο βασικός σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα μετανάστευσης Στίβεν Μίλερ.

Στο Λευκό Οίκο και στο διπλανό κτήριο γνωστό ως Executive Building – όπου υπάρχει μεγάλη στενότητα χώρου, πρόκειται να αρχίσουν σταδιακά απολυμάνσεις όλων των χώρων, με προτεραιότητα αυτές που βρίσκονται κοντά στα γραφεία του προέδρου και του αντιπροέδρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση