ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, πουκάμισο και mules
 

Ο Καναδάς πληρώνει την προστασία του πρώην royal ζευγαριού αξίας μισού εκατομμυρίου

Οι φορολογούμενοι πολίτες θα πρέπει να συμβάλλουν στην προστασία της οικογένειάς

Ριάνα Στυλιανού

Με την ευγενική χορηγία του Καναδά, θα καλυφθούν έξοδα αξίας 500,000 λιρών για την ασφάλεια του ζεύγους Πρίγκιπα Harry και Meghan Markle, αλλά και του γιου τους Archie.

Ο Justin Trudeau, πρωθυπουργός του Καναδά, συμφώνησε πως η χώρα και άρα οι φορολογούμενοι πολίτες θα πρέπει να συμβάλλουν στην προστασία της οικογένειάς τους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην χώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την London Evening Standard, ήδη υπάρχουν ανησυχίες ότι το τεράστιο αυτό κόστος μπορεί να έχει αντίκτυπο στον Καναδά, όπως επίσης και να επιρεάσει τη θέση της μοναρχίας στη χώρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Harry και η Meghan ως μέλη της βασιλικής οικογένειας δικαιούνται 24/7 επιδοτούμενη από τους Καναδούς φορολογούμενους είτε βρίσκονται στο σπίτι τους είτε στο εξωτερικό, ακόμα κι αν κάνουν διακοπές. Παρά την αποστασία του, το ζευγάρι πιστεύει ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να συνεχιστεί, ακόμα κι αν τα συνολικά τους έξοδα αγγίζουν το 1 εκατ. λίρες – ποσό που θα μπορούσε να πολλαπλασιαστεί αν οι διακανονισμοί με τη Βασίλισσα Ελισάβετ δεν πάνε καλά….

Η Scotland Yard από την άλλη, έχει ήδη υπαινιχθεί ότι δε μπορεί να δώσει λευκή επιταγή για 24ωρη προστασία στο ζεύγος, σε περίπτωση που αποφασίσουν να μείνει εκτός Βρετανίας. Είναι κατανοητό ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να επανεξετάζουν το θέμα και παρότι δεν έχουν σκοπό να γυρίσουν την πλάτη τους στον Harry και τη Meghan, ο συμβιβασμός κρίνεται αναγκαίος.

Ειδικότερα αν σκεφτεί κανείς ότι το πριγκιπικό ζεύγος έχει δεχθεί απειλές από ακροδεξιές οργανώσεις εξαιτίας της θητείας του Harry στο Αφγανιστάν.

Σε δηλώσεις του στην Sunday Telegraph, εκπρόσωπος της Καναδικής Ομοσπονδίας Φορολογουμένων είπε τα εξής: «Θεώρησα πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν τον όρο “οικονομική ανεξαρτησία». Μένουν οι λεπτομέρειες να εξετασθούν. Πάντα θα υπάρχει ένα κόστος (για τον φορολογούμενο) και ο κόσμος αξίζει λίγη σύνεση.» Eπίσης πρόσθεσε :«Δε νομίζω ότι είναι λογικό να περιμένουν από εμάς να πληρώσουμε τα πάντα, όπως κάνουμε σε μία βασιλική επίσκεψη.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
megxit  |  royal  |  meghan  |  harry  |  canada  |  prodection  |  new deal

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X