ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

O Federer σαρώνει μια ακόμα φορά το Wimbledon

newsroom must

Ο Roger Federer κέρδισε 3-0 σετ (6-3, 6-1, 6-4) τον Μarin Cilic κατακτώντας 8η φορά το Wimbledon τις περισσότερες από κάθε άλλο αθλητή στην ιστορία του τουρνoυά. Παράλληλα έχει τους περισσότερους τίτλους Grand Slam αφού ο Nadal είναι στους 15, ενώ συνολικά έχει 93 και είναι πίσω από τον Ivan Lendl (94) και τον John McEnroe (109).

Ο Cilic έφτασε στον τελικό αλλά από τα πρώτα κτυπήματα ο Κροάτης φάνηκε ότι δεν ήταν εύκολο να διαχειριστεί το ψυχολογικό βάρος του αγώνα. Επιπλέον ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να αντιμετωπίσει τον «βασιλιά» του Wimbledon.

Και οι δύο φιναλίστ συγκινημένοι αποθεώθηκαν από το κοινό στο τέλος. Ο Federer συνδύασε την ιστορική κατάκτηση του τροπαίου ολοκληρώνοντας το τουρνουά δίχως να χάσει ένα σετ (!). Επίσης έγινε ο γηραιότερος αθλητής που κερδίζει το τουρνουά λίγο πριν κλείσει τα 35. Αυτό είναι το 2ο Grand Slam μετά την Αυστραλία που κατακτά φέτος αναζητώντας πλέον το 3 στα 3 και στο US Open (στο Παρίσι δεν αγωνίστηκε).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση