ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

NASA: Ανακάλυψε πλανήτη που μπορεί να υποστηρίξει τη ζωή

Όλα όσα αποκαλύφθηκαν

Μαρία Σάββα

Ένα νέο αστρικό φαινόμενο φαίνεται να προκαλεί αίσθηση στον κόσμο της επιστήμης και της διαστημικής έρευνας. Η NASA ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη που μας φέρνει πιο κοντά στην εύρεση εξωπλανητικής ζωής.

Ο πλανήτης αυτός, με τον κωδικό TOI-715b, απέχει 137 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη και βρίσκεται γύρω από ένα κόκκινο αστέρι. Η NASA περιγράφει τον πλανήτη ως μία "υπερ-Γη", με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του ηλιακού μας συστήματος.

Η ανακάλυψη έγινε με το διαστημικό τηλεσκόπιο TESS, το οποίο εντοπίζει πλανήτες και παρακολουθεί τους στον ουρανό. Η τροχιά του πλανήτη γύρω από το κόκκινο αστέρι επιτρέπει στους επιστήμονες να τον μελετήσουν πιο εύκολα.

Ο TOI-715b έχει διάμετρο περίπου μιάμιση φορά τη διάμετρο της Γης και βρίσκεται σε μία "κατοικήσιμη ζώνη" γύρω από τον κεντρικό αστέρα του. Αυτό δίνει ελπίδες για την ύπαρξη νερού στην επιφάνειά του, μία αναγκαία προϋπόθεση για τη ζωή όπως την γνωρίζουμε.

Η NASA σκοπεύει να μελετήσει περαιτέρω τον πλανήτη, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο James Webb, προκειμένου να ανακαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τον νέο κόσμο.

Παρά το γεγονός ότι τα πάντα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως η ατμόσφαιρα του πλανήτη, η NASA εκφράζει αισιοδοξία για την πιθανότητα ύπαρξης ζωής εκεί.

Ο TOI-715b κινείται γύρω από έναν κόκκινο νάνο, έναν αστέρα μικρότερο και ψυχρότερο από τον Ήλιο μας. Οι αστέρες αυτού του είδους συνήθως φιλοξενούν πετρώδεις πλανήτες στην επιφάνειά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
earth  |  γη  |  νέα  |  επικαιρότητα  |  must know  |  NASA

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS