ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Μπορούν οι σκύλοι να μυρίσουν τον κορωνοϊό;

«Γνωρίζουμε ότι οι λοιμώξεις παράγουν οσμές...»

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην μάχη με τον κορωνοϊό είναι ο εντοπισμός των ασυμπτωματικών φορέων του ιού.

Το London School of Hygiene and Tropical Medicine υποστηρίζει ότι εκτός από τα τεστ και τις τυχαίες δειγματοληψίες, οι σκύλοι μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους στον εντοπισμό αυτών των ατόμων.

Οι επιστήμονες λοιπόν στο Λονδίνο πιστεύουν ότι οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν τις ελαφριές μυρωδιές που παράγονται από τον ιό που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα.

Για αυτό τον λόγο το Το London School of Hygiene and Tropical Medicine χρηματοδοτεί κιόλας πρόγραμμα για εκπαίδευση σκύλων έτσι ώστε να εντοπίζουν τα άτομα αυτά. Αν τελικά το πρόγραμμα πετύχει τότε η Βρετανία και το Εθνικού Συστήματος Υγείας της θα έχει ένα πολύ δυνατό όπλο στα χέρια της. 

Ο επικεφαλής του Τμήματος Ελέγχου Νόσων του LSHTM James Logan δήλωσε ότι «Βρισκόμαστε στα πολύ πρώιμα στάδια του προγράμματος. Γνωρίζουμε ότι οι λοιμώξεις παράγουν οσμές - συμπεριλαμβανομένων των αναπνευστικών ασθενειών όπως η γρίπη - και ότι αυτές οι οσμές είναι στην πραγματικότητα αρκετά διαφορετικές. Υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ο Covid-19 να έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά, και αν αυτό συμβαίνει, είμαι πραγματικά σίγουρος ότι τα σκυλιά θα μπορούσαν να μάθουν αυτή τη μυρωδιά και να την ανιχνεύσουν»

Τα σκυλιά χρησιμοποιούνται λόγω της ανεπτυγμένης τους όσφρησης και για τον εντοπισμό άλλων ασθενειών και παθήσεων όπως το Πάρκινσον και τύποι καρκίνου. Τα σκυλιά που εκπαιδεύει το LSHTM είναι - λαμπραντόρ και κόκερ τα οποία μέχρι στιγμής εντοπίζουν την ελονοσία.

Αν τελικά το πρόγραμμα έχει επιτυχία τότε τα σκυλιά θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αεροδρόμια και νοσοκομεία παρακολουθώντας χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση