ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Μίκης Θεοδωράκης: Άνοιξε η διαθήκη του

Μουσείο το σπίτι του στην Ακρόπολη - Τι γράφει στη διαθήκη του για τον Νίκο Κουρή

newsroom must

To βράδυ της Πέμπτης 21/10 όπως αναφέρει το Star, άνοιξε η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη και σύμφωνα με τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο μουσικοσυνθέτης δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Κουρή ως γιο του και έτσι δεν του αφήνει περιουσιακό στοιχείο.

Και ενώ δεν του αφήνει απολύτως τίποτα, ο μουσικοσυνθέτης περιορίστηκε στο να του ζητήσει απλώς να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του στο ραδιόφωνο που διατηρεί στην Κέρκυρα με σκοπό τη διάδοση του έργου του. Την ίδια στιγμή πάντως, ο μουσικοσυνθέτης προτρέπει το συγγενικό του περιβάλλον να επιτρέπει ανεμπόδιστα και άλλα πρόσωπα εδώ στην Ελλάδα και στον εξωτερικό να διαδίδουν το έργο του, αναφερόμενος ονομαστικά και στον Γιώργο Αγοραστάκη.

Όσον αφορά στην αντίδραση του Νίκου Κουρή στα πιο πάνω, ήταν σύντομη. «Εγώ θα σεβαστώ τα γραφόμενα της διαθήκης, εύχομαι να σεβαστούν όλοι τις επιθυμίες του! Ο Μίκης με τίμησε αφήνοντας μου την διαχείριση του έργου του μέσα από το mikisradio απαλλάσσοντας το από την υποχρέωση των Πνευματικών Δικαιωμάτων!».

Μεγάλη έκπληξη της διαθήκης που συντάχθηκε σταδιακά σε ένα διάστημα έξι χρόνων, αποτελεί η επιθυμία του να γίνει το σπίτι του στην οδό Επιφανούς μουσείο και το αυτοκίνητό του να περάσει στην κατοχή ενός ιδρύματος.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X