ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Μέχρι πότε μπορείς να σπουδάσεις στην Βρετανία χωρίς αύξηση διδάκτρων;

Τι δήλωσε η Michelle Donelan

Άσχημα νέα για Ευρωπαίους φοιτητές οι οποίοι πρόκειται να κάνουν εγγραφή σε Πανεπιστήμιο της Βρετανίας για την χρονιά 2021/2022.
Η κυβέρνηση του Boris Johnson επιβεβαίωσε ότι λόγω Brexit φοιτητές που θα σπουδάσουν στην Βρετανία από το 2021 θα πληρώνουν αυξημένα δίδακτρα.

Μέχρι τώρα όσοι φοιτητές από την Ε.Ε έκαναν την εγγραφή τους στα πανεπιστήμια πλήρωναν τα ίδια δίδακτρα με τους Βρετανούς ενώ ταυτόχρονα εάν το επιθυμούσαν επωφελούνταν από κρατικά δάνεια της χώρας για να πληρώσουν τα δίδακτρα.

«Μετά την απόφασή μας να αποχωρήσουμε από την ΕΕ, υπήκοοι κρατών μελών της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και Ελβετοί δεν θα είναι πλέον επιλέξιμοι για το εγχώριο καθεστώς διδάκτρων και χρηματοοικονομική υποστήριξη από το Student Finance England για προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και προχωρημένα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα μαθήματα των οποίων ξεκινούν από το ακαδημαϊκό έτος 2021 / 22» δήλωσε στο κοινοβούλιο η αρμόδια για τα βρετανικά πανεπιστήμια Michelle Donelan.

Τα δίδακτρα στην Βρετανία κυμαίνονται για τους Βρετανούς και τους Ευρωπαίους γύρω στις 9.000 λίρες. Σε αντίθεση με τους φοιτητές από άλλες χώρες που πληρώνουν πολλά περισσότερα.

Η Donelan τόνισε ακόμα ότι η αύξηση στα δίδακτρα δεν αφορά φοιτητές υπηκόους της ΕΕ, του ΕΟΧ και της Ελβετίας που ήδη σπουδάζουν στην χώρα ή πρόκειται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2020/2021 αφού μπορεί η χώρα να αποχώρησε από την ΕΕ αλλά βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Αυτό σημαίνει ότι τα δικαιώματα των πολιτών της Ευρώπης στην Βρετανία μέχρι τότε δεν αλλάζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση