ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Μέχρι και τους -6 απόψε η θερμοκρασία

Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Τα παρελκόμενα του καιρικού φαινομένου «Ελπίδα» και του χαμηλού βαρομετρικού που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το νησί μας, σηματοδότησε την καρδιά του φετινού χειμώνα με τις βροχοπτώσεις, τους ανέμους, τις καταιγίδες αλλά και το κρύο να βρίσκονται πλέον στο ημερήσιο καιρικό μενού.

Μπορεί να αναμένουμε τα φαινόμενα ν’αρχίσουν να φθίνουν τις επόμενες ημέρες όμως σε αυτό το στάδιο αναμένεται απόψε (Τετάρτη 26 Ιουνίου) να βιώσουμε άλλη μία πολύ κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα, με τις θερμοκρασίες να αναμένονται ακόμη χαμηλότερες από τις αντίστοιχες χθεσινές.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο αρμόδιος Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, κύριος Μιχάλης Μούσκος μας προϊδέασε για το αποψινό βράδυ, λέγοντας πως οι θερμοκρασίες στη Λευκωσία (εσωτερικό) θα φτάσουν στους 0 βαθμούς, στα παράλια στους 3 ενώ στα υψηλότερα ορεινά (Πρόδρομο) ο υδράργυρος θα πραγματοποιήσει βουτιά μέχρι και τους -6 βαθμούς κελσίου.

Από αύριο Πέμπτη μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν σημαντικά με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή αλλά σταδιακή άνοδο της τάξεως των 2 και 3 βαθμών κελσίου, προσεγγίζοντας τις συνηθισμένες για την εποχή. Όπως μας ενημέρωσε ο κύριος Μούσκος, το ύψος του χιονιού μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης έφτανε τα 75 εκατοστά στην πλατεία Τροόδους, αριθμός που είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί τον φετινό χειμώνα.

Μάλιστα οι εκδρομείς αναμένεται να συνεχίσουν τις εξορμήσεις τους σε Τρόοδος και ψηλότερα ορεινά αφού παρά την υποχώρηση των φαινομένων οι θερμοκρασίες δε θα διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα με το χιόνι να συνεχίζει να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα. Προειδοποίησε μάλιστα για την παρουσία παγετού ακόμη και στα ημιορεινά καλώντας οδηγούς και εκδρομείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X