ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Μεγάλη Παρασκευή: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Μέχρι ποιες ώρες μπορούμε να κάνουμε την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο τα τελευταία μας ψώνια πριν το Πάσχα;

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώνει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία ισχύει ειδικό Πασχαλινό ωράριο μέχρι και τις 15 Απριλίου. Με βάση τις πρόνοιες της νομοθεσίας, τα γενικά καταστήματα τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο μπορούν να παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 6:00μμ. Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα γενικά καταστήματα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά, αφού οι πιο πάνω ημέρες θεωρούνται αργίες.

Αναφέρεται εξάλλου ότι η Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα θεωρούνται αργίες για τους υπαλλήλους των ειδικών καταστημάτων. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που υπάλληλοι των καταστημάτων αυτών κληθούν να εργαστούν, θα πρέπει να αποζημιωθούν με αναλογία 1:2 για κάθε ώρα εργασίας.

Τα καταστήματα τα οποία βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της νομοθεσίας (δεν συνορεύουν με Δήμους), δεν έχουν υποχρέωση να ακολουθούν τις πρόνοιές της όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Συνεπώς, εργαζόμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να εργαστούν κατά τις καθορισμένες από την νομοθεσία αργίες για τους υπαλλήλους καταστημάτων (Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα), θα πρέπει να αποζημιωθούν με αναλογία 1:2 για κάθε ώρα εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση