ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Με τρία sms η διακίνηση το Σαββατοκύριακο από σήμερα

Το πρώτο Σαββατοκύριακο όπου τίθεται σε ισχύ η αύξηση των sms από δύο σε τρία

Έπειτα από τις χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων, που βρίσκονται σε ισχύ αυτό είναι το πρώτο Σαββατοκυρίακο όπου οι πολίτες μπορούν να στείλουν τρία αντί δύο γραπτά μηνύματα (sms) στο 8998.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη (31/3) την αύξηση του αριθμού γραπτών μηνυμάτων ανά πολίτη σε τρία (3) για σκοπούς διακίνησης μόνο για το Σάββατο και την Κυριακή. Σημειώνεται ότι τις υπόλοιπες μέρες, επιτρέπεται η αποστολή δύο (2) γραπτών μηνυμάτων.

Παρά τις νέες χαλαρώσεις, οι οποίες ισχύουν από 1η μέχρι τις 30 Απριλίου, ο κ. Ιωάννου δεν αναφέρθηκε σε οποιαδήποτε αλλαγή για τις συναθροίσεις σε οικίες.

Επιτρέπεται βάση του διατάγματος που έχει εκδοθεί, η παρουσία μέχρι τεσσάρων προσώπων σε οικία, πέραν των μόνιμα σε αυτήν διαμενόντων προσώπων.

Σύμφωνα και με το διάταγμα, «νοείται ότι, επιτρέπεται η παρουσία ανήλικων παιδιών και ατόμων με αναπηρία, καθώς και βρεφονηπιοκόμων, παιδοκόμων και νηπιαγωγών, πέραν των μόνιμα διαμενόντων, αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς φροντίδας και φύλαξης, η παρουσία σε οικία για σκοπούς υποβοήθησης προσώπων τα οποία αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή/και για σκοπούς φροντίδας και φύλαξης ανήλικων προσώπων, καθώς και η παρουσία επαγγελματιών για σκοπούς εργασίας μόνο για το εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη διεκπεραίωση της εργασίας τους».

Έτσι γίνονται οι ιδιωτικές Επιβατικές Μεταφορές

- Στα ιδιωτικά οχήματα μπορούν να επιβαίνουν άτομα της ίδιας οικογένειας (νοικοκυριού), περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων της οικογένειας, ανάλογα με τη χωρητικότητα του οχήματος, χωρίς τη χρήση μάσκας.

- Σε περιπτώσεις μετακίνησης με όχημα ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά, επιτρέπεται να επιβαίνουν στο όχημα μέχρι τρία (3) άτομα, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, με απαραίτητη τη χρήση μάσκας.

- Για μετακινήσεις για σκοπούς εργασίας με ιδιωτικό όχημα χωρητικότητας πέραν των πέντε (5) ατόμων (π.χ. εργαζόμενοι σε εργοτάξια, μεταφορείς, κτλ), επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τέσσερα (4) άτομα, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, με απαραίτητη χρήση μάσκας.

- Για μετακινήσεις για σκοπούς εργασίας με ιδιωτικό όχημα χωρητικότητας μέχρι πέντε (5) ατόμων, επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τρία (3) άτομα, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, με απαραίτητη χρήση μάσκας.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X