ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Marilyn Monroe: «Πρόστυχο» χαρακτηρίζεται το άγαλμα της ηθοποιού στο Palm Springs

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, το να περνούν κάτω από το άγαλμα της σταρ και να βλέπουν το εσώρουχό της, είναι προσβλητικό

Το πελώριο άγαλμα της Marylin Monroe, εμπνευσμένο από τη διάσημη σκηνή της ταινίας «7 χρόνια φαγούρα» είναι το στολίδι της περιοχής Palm Springs από το 2014 και φαίνεται πως αυτό έχει αρχίσει να «ενοχλεί» τους κατοίκους.

Ανά διαστήματα έχει μετακινηθεί σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ ως attraction, ενώ από το 2012 εώς το 2014 κοσμούσε την περιοχή Coachella Valley. Φέτος, όμως, αποφασίστηκε ότι η μόνιμη θέση του θα είναι το Παλμ Σπρινγκς, όπως ανακοίνωσε ο διεθυντής του Palm Springs Hilton και των PS Resorts.

Ο ίδιος έκανε μεγάλη προσπάθεια για να κατορθώσει τη μόνιμη εγκατάσταση του αγάλματος και αυτό γιατί η επισκεψιμότητα, που θα αποκτήσει το Palm Springs θα ευνοήσει οικονομικά την περιοχή. «Κάνει τους περισσότερους ανθρώπους πολύ χαρούμενους. Οι φωτογραφίες, που τραβιούνται και μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο, θα κάνουν μόνο καλό για την πόλη του Palm Springs», τόνισε ο ίδιος.

Βέβαια, η άποψή του δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους κατοίκους, καθώς πολλοί ισχυρίζονται πως το έργο είναι «πρόστυχο». Ο λόγος είναι πως όταν κανείς επισκέπτεται το άγαλμα και κοιτάζει προς τα πάνω, αντικρίζει το εσώρουχο της ηθοποιού. Όταν ο διευθυντής του Μουσείου Τέχνης του Palm Springs, ενημερώθηκε πως η μόνιμη θέση του αγάλματος θα είναι στην περιοχή και συγκεκριμένα στην είσοδο του Μουσείου, αντέδρασε, υποστηρίζοντας πως το οικονομικό όφελος, που θα προσφέρει το άγαλμα στην πόλη είναι πολύ μικρό μπροστά στην προσβολή των πολιτών. Συγκεκριμένα, είπε: «Και μόνο η σκέψη ότι τα παιδιά φεύγοντας από το μουσείο θα αντικρίζουν το εσώρουχο του πελώριου γλυπτού της Merylin, είναι προσβλητική».

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη κινητοποιηθεί εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης. Στο Change.org έχει ξεκινήσει μία online αίτηση, προκειμένου να βρεθεί ένας διαφορετικός τρόπος για να τιμηθεί η Merylin Monroe. Μάλιστα, ήδη έχουν συγκεντρωθεί 40.000 υπογραφές, σύμφωνες με το γεγονός ότι το άγαλμα αποτελεί προσβολή, ενώ γίνεται ακόμα λόγος για σεξισμό και μισογυνισμό.

Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση