ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Μαρία Σελίπα - Φιλίππα Καρσερά: Γιατί η καθεμία πιστεύει πως ο σύζυγός της θα είναι ιδανικός για πρόεδρος;

Όσα αποκάλυψαν οι δύο κυρίες.

newsroom must

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από την ολοκλήρωση των εκλογών και όπως είναι φυσικό, η αγωνία λεπτό προς λεπτό κορυφώνεται. Εμείς με την σειρά μας ανατρέξαμε στις συνεντεύξεις που έδωσαν στο must το προηγούμενο διάστημα οι συζύγοι τους, Μαρία Σελίπα και Φιλίππα Καρσερά αντίστοιχα και θυμηθήκαμε τι μάς είπαν όταν ρωτήθηκαν τους λόγους που πιστεύουν πως ο σύζυγός του είναι ιδανικός για την θέση του προέδρου.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Σελίπα κληθείσα να σχολιάσει στην editor in chief του must Ειρήνη Χριστοφόρου ποια τρια χαρακτηριστικά κατά την άποψή της πρέπει να έχει ένας πολιτικός ώστε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε: "Ο Θουκυδίδης μας υπαγορεύει τα δύο πρώτα: «..να αντιλαμβάνεται και να κρίνει άριστα τα παρόντα και να προεικάζει, να έχει διορατικότητα για τα μέλλοντα». Και το τρίτο είναι να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά τις κρίσεις προς όφελος της χώρας και να αξιοποιείς τις ευκαιρίες για να την ξαναφέρεις μπροστά. Αυτό μπορεί να κάνει ο Αβέρωφ κι αυτό χρειαζόμαστε. 

Στην συνέχεια, ερωτηθείς αν εκλεγεί με το καλό ο Αβέρωβ Νεοφύτου, τι θα άλλαζε στο προεδρικό, δήλωσε: "Είμαι προσηλωμένη στη σημερινή προσπάθεια του Αβέρωφ. Για τον ίδιο, προτεραιότητα έχουν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα και όχι στα οικήματα".

Στην τελική συγκέντρωση του Αβέρωφ στην Λευκωσία, η Μαρία Σελίπα έστειλε ακόμη ένα όμορφο και αισιοόδοξο μήνυμα στον σύζυγό της λέγοντας: «Είμαι σίγουρη, ότι μπορείς και θα τα καταφέρεις», ενώ μιλώντας πριν μερικές ημέρες στο ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι σημείωσε:  «η καλύτερη και πιο σίγουρη επιλογή είναι ο Αβέρωφ».

Από πλευράς της, η σύζυγος του Νίκου Χριστοδουλίδη, Φιλίππα Καρσερά, ερωτηθείς γιατί ο Νίκος θα είναι άξιος Πρόεδρος είπε: "H μέχρι σήμερα πορεία του αποδεικνύει την αξιοσύνη του. Έχει δοκιμαστεί επανειλημμένα ο Νίκος, και η απόφασή του να μην συμβιβαστεί με κάτι εύκολο για τον ίδιο, αποδεικνύει πολλά. Τόσα χρόνια, επέδειξε εργατικότητα, ανθεκτικότητα, είτε αυτό αφορά τα πολλά ακαδημαϊκά του προσόντα από ανώτερα ιδρύματα διαφορετικών χωρών, είτε τον άριστο τρόπο που επιτέλεσε τα καθήκοντά του από τόσα διαφορετικά πόστα στην Κύπρο και στο εξωτερικό ως διπλωμάτης. Ήταν υποδειγματική η αφοσίωσή του στην προώθηση των συμφερόντων της χώρας μας στο εξωτερικό. Εκεί δοκιμάζεσαι με τους πιο ισχυρούς της γης. Αγαπά τον συνάνθρωπο και το αποδεικνύει κάθε μέρα, είναι μελετηρός, συναινετικός και αποφασιστικός. Αναζητά γνώμες, ακούει τους ειδικούς, και λαμβάνει αποφάσεις. Έχει το προφίλ του σύγχρονου ευρωπαίου ηγέτη γιατί είναι άριστος γνώστης των διεθνών σχέσεων αλλά και των εσωτερικών προκλήσεων και ξέρει καλά πώς δουλεύει η γραφειοκρατία των Βρυξελλών που καθορίζει σε τεράστιο βαθμό τη ζωή μας, και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, όπως και οι άριστες διαπροσωπικές σχέσεις που έχει με πολύ σημαντικές προσωπικότητες διεθνώς. Δεν χάνει ωστόσο, παρά τα αξιώματα, την απλότητα, την εντιμότητα και το ήθος του".

Στην συνέχεια, κληθείσα να απαντήσει αν είναι έτοιμη για τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της, αν ο Νίκος εκλεχθεί, υποστήριξε: "Είμαι τόσο περήφανη για την πορεία του άντρα μου, ακαδημαϊκά, επαγγελματικά, προσωπικά, για το ήθος, την ταπεινοφροσύνη και την εντιμότητα που διατήρησε παρά τα αξιώματα. Αν ο λαός τον επιλέξει, το ελάχιστο που έχω να κάνω είναι να είμαι πανέτοιμη. Το οφείλω". 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση