ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Ποια είναι η σύζυγος του νέου προέδρου της ΝΔ

Έξυπνη, γοητευτική, δαιμόνια επιχειρηματίας και δυναμική παρουσία. Η ξανθιά, επιβλητικά ψηλή, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγος του νέου πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει πολλούς λόγους για να μας κεντρίζει το ενδιαφέρον. Ανακαλύψτε τους!

To who is who της

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 αλλά η καταγωγή της είναι από την Αίγυπτο, έχοντας ρίζες από τη Χίο και τη Βαρσοβία. Από την πλευρά του πατέρα της, ο παππούς της, Ματίας Γκραμπόφσκι, είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία ενώ υπήρξε ευεργέτης και χορηγός μεγάλων δωρεών. Ο πατέρας της συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες με έδρα το Λονδίνο όπου ζει μέχρι και σήμερα, ενώ στον ίδιο ανήκε και η Γκαλερί Γκραμπόφσκι στην Αγγλία.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης Πολιτικές Επιστήμες, έχει ένα δεύτερο πτυχίο από το Κολούμπια στην Πολιτική Οικονομία, καθώς και ένα μεταπτυχιακό από το Χάρβαρντ στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά, Ελληνικά και Τουρκικά. Είναι συλλέκτρια έργων τέχνης, ενώ της αρέσουν πολύ η όπερα και οι πιλάτες.

Το 1996, η Μαρέβα ξεκίνησε να εργάζεται στην Deutsche Bank, ενώ το 2007 ίδρυσε την MG Capital Advisors S.A. (Wealth Management, Deal Οrigination και Private Εquity) και το 2010 την Eternia Capital (επενδύσεις Hedge Fund). Το 2012 και έπειτα από την οικονομική κρίση μαζί με τη φίλη της Δήμητρα Κολοτούρα έστησε τη δική την «επιχείρηση μόδας» με σύγχρονα αξεσουάρ και ρούχα, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση και κατασκευασμένα με μεράκι από Έλληνες δημιουργούς και τεχνίτες με το όνομα «Zeus + Dione».

Το στόρι της με τον Μητσοτάκη

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γνωρίστηκαν στο Χάρβαρντ πριν από 20 περίπου χρόνια κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών τους σπουδών και παντρεύτηκαν 1997 στην Αγία Ειρήνη, στην Πλάκα ενώ η κόρη τους Σοφία γεννήθηκε λίγους μήνες μετά. Αργότερα απέκτησαν άλλα δύο παιδιά, τον 17χρονο σήμερα Κωνσταντίνο και τη 12χρονη Δάφνη.

Η Μαρίκα, μητέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη έδειξε να αποδέχεται σε πρώτη φάση τη γνωριμία της με τη Μαρέβα με την δεύτερη να δηλώνει: «Στην πρώτη μας συνάντηση ήμουν επιφυλακτική. Όμως η μητέρα του Κυριάκου με δέχθηκε με τη ζεστασιά της μάνας, σαν να ήμουν ήδη μέλος της οικογένειας. Με έκανε να αισθανθώ δικός τους άνθρωπος».
Από την άλλη ο νέος πρόεδρος της ΝΔ όταν δήλωσε για την μητέρα και την σύντροφο του: «Η Μαρέβα είναι ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Είναι δυναμική, λέει την άποψή της και μερικές φορές τη λέει έξω από τα δόντια. Ταυτόχρονα είναι γλυκιά, τρυφερή και εκπέμπει ιδιαίτερη καλοσύνη. Προσωπικά δεν είχα καμία αμφιβολία ότι η Μαρέβα και η μητέρα μου θα είχαν μια άριστη σχέση», κάτι το οποίο δεν ίσχυσε αφού η σχέση τους πέρασε από σαράντα κύματα, προκειμένου να γίνει αποδεκτή από την οικογένεια Μητσοτάκη και κυρίως από την μητέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρίκα, με τις συγκρούσεις να είναι έντονες, αφού η Μαρέβα υπήρξε ο υποκινητής του πολιτικού αναστήματος που όρθωσε ο Κυριακός στις πολιτικές διαφωνίες που υπάρχουν μέσα στην οικογένεια Μητσοτάκη.

Οι επαναλαμβανόμενες συγκρούσεις της δυναμικής γυναίκας, με την οικογένεια Μητσοτάκη οδήγησαν το ζευγάρι σε χωρισμό, παρόλο που οι ίδιοι διατήρησαν φιλικές σχέσεις για χάρη των παιδιών.

Ωστόσο αν και πέντε χρόνια χωρισμένοι δεν προχώρησαν σε διαζύγιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξη του που είχε δώσει στην Τατιάνα Στεφανίδου δήλωσε επί του θέματος: «Με τη σύζυγό μου μετά από 5 χρόνια χωρισμού είμαστε καλύτερα από πριν.Η πολιτική είναι σημαντική αλλά πάνω απ' όλα είναι τα παιδιά και η γυναίκα μου», επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που ήθελαν την επανασύνδεση του ζευγαριού.

Μάλιστα εκείνη την περίοδο όπως η ίδια δήλωσε βρέθηκε στο στόχαστρο ως η «κακία» και η υπαίτια του χωρισμού, αφού τόλμησε και πήγε κόντρα σε όλους και κυρίως στην οικογένεια Μητσοτάκη και τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, αφού η ίδια δηλώνει ένας ανεξάρτητος άνθρωπος και οικονομικά και ως προσωπικότητα, κάτι για το οποίο βέβαια αναγκάστηκε να γίνει αφού έχει επιβιώσει σε ανταγωνιστικά επιχειρηματικά και τραπεζικά περιβάλλοντα.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση