ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Μαγεύουν οι εικόνες από την αλλαγή του χρόνου ανά την υφήλιο

Η Πρωτοχρονιά σε όλο τον κόσμο μέσα από τις καλύτερες εικόνες και βίντεο

Ζωή Τουτουντζίδου

 Με πυροτεχνήματα και αισιοδοξία υποδέχτηκε όλος ο κόσμος το 2023, την πρώτη πρωτοχρονιά που γίνεται χωρίς μέτρα από την έναρξη της πανδημίας της Covid-19.

Τουλάχιστον μαγευτικές θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τις εικόνες μεγάλων πρωτευουσών του κόσμου από την αλλαγή του χρόνου. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν σε πλατιές και αστικά κέντρα για να γιορτάσουν μαζί το 2023.

Ανάμεσα στα πρώτα μέρη στον κόσμο που καλωσόρισαν το 2023 ήταν το νησί Κιριτιμάτι στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας έγινε η πρώτη μεγάλη πόλη παγκοσμίως που ξεκίνησε τους εορτασμούς για το νέο έτος.

Αυτή ήταν η πρώτη Πρωτοχρονιά χωρίς περιορισμούς έπειτα από δύο χρόνια για τους κατοίκους του Σίδνεϊ στην Αυστραλία. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της πόλης για να παρακολουθήσουν το σόου με δεκάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα.

Στη Νέα Υόρκη πολλοί ήταν αυτοί που αψήφησαν το κρύο και τη βροχή και συγκεντρώθηκαν στην Τάιμς Σκουέρ για να μετρήσουν ανάποδα για την έλευση της νέας χρονιάς και να παρακολουθήσουν από κοντά την πτώση της μπάλας που σηματοδοτεί την αλλαγή του χρόνου, ένα έθιμο που ξεκίνησε το 1907.

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν και στο κέντρο της πόλης Γουχάν στην Κίνα για να μετρήσουν αντίστροφα για την έναρξη μιας νέας χρονιάς.

Στο Παρίσι, ένα σόου φωτός και πυροτεχνημάτων παρουσιάστηκε στην Αψίδα του Θριάμβου καλωσορίζοντας με αυτό τον τρόπο το νέο έτος.

Με πληροφορίες από το BBC και το Απε-Μπε

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση