ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Λύνει απορίες σήμερα ο Υπ. Υγείας για μέτρα και Coronapass

Νέα δεδομένα στην καθημερινότητα μας εισάγει το Coronapass

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Δίδει διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο με ισχύ από τις 10 Μαΐου, σε διάσκεψη Τύπου ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Όπως πληροφορείται η «Κ» στη διάσκεψη αναμένεται να συμμετέχει και ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος. Το καίριο ζήτημα που απασχολεί πολίτες από τη στιγμή της ανακοίνωσης των αποφάσεων είναι το Coronapass. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν θα εισαχθεί εφαρμογή (app) όπως το παράδειγμα άλλων χωρών με την οποία θα επιδεικνύεται το πάσο που θα αφορά σε όσους έχουν εμβολιαστεί. Αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο σχετικά με το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος ανέφερε ότι δεν αναμένεται από τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων και των καταστημάτων να ελέγχουν τους πολίτες. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι έλεγχοι θα γίνονται από την αστυνομία και εξουσιοδοτημένους λειτουργούς.

Οι προϋποθέσεις coronapass:

-Αρνητικό test (pcr /rapid) ισχύς εντός 72 ωρών
-Εμβολιασμό τουλάχιστον με μια δόση και ολοκλήρωση διαστήματος τουλάχιστον 3 εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό
-Να έχει νοσήσει από την ασθένεια τους τελευταίους 6 μήνες.

Πού χρειάζεται

-Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους τελούνται με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

-Στη διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς χώρους, καθήμενοι και μέχρι 200 άτομα, από τις 17 Μαΐου 2021, θα είναι απαραίτητη η προσκόμιση Coronapass.

-Απαραίτητο θα είναι και στους χώρους εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρoι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ).

-Σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες

-Επιτρέπεται η λειτουργία κλειστών εμπορικών κέντρων, με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση Coronapass.

-Επιτρέπεται επίσης η λειτουργία του υπόλοιπου λιανικού εμπορίου, περιλαμβανομένων υπερκαταστημάτων και πολυκαταστημάτων καθώς και τα μεγάλων καταστημάτων με τήρηση του μέτρου 1 άτομο προς 10 τ.μ. ωφέλιμου χώρου, με την προσκόμιση Coronapass μόνο στα μεγάλα υπερκαταστήματα και πολυκαταστήματα.

- Σε κλειστά εμπορικά κέντρα

-Θα πρέπει επίσης να προσκομίζεται από όσους γυμνάζονται σε κλειστούς χώρους.

-Σε συνέδρια, εμπορικές εκθέσεις από τις 17 Μαΐου

- Σε προεκλογικές συγκεντρώσεις

-Σε επισκεπτήρια σε οίκους ευγηρίας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κέντρα ημέρας, δομές παιδικής προστασίας

-Απαραίτητη είναι η προσκόμιση corona pass για διαμονή σε ξενοδοχεία από 10 Μάϊου, στα καζίνο από 17η Μαΐου αλλά και στον τελικό Κυπέλλου.

- Σε υπαίθρια και κλειστά θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, και αίθουσες θεαμάτων

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση