ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Λευκός Οίκος: Έπεσε το Εθνικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ο λόγος πίσω από την πτώση του είναι οι ισχυροί ανέμοι και οι καιρικές συνθήκες.

Μαρία Καραμάνου

Το Εθνικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο έξω από τον Λευκό Οίκο βίωσε μια αναπάντεχη στιγμή όταν, λόγω των ισχυρών ανέμων, κατέρρευσε περίπου στις 5 μ.μ. Το περιστατικό αυτό προκάλεσε ανησυχία και προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και των αρχών που ανέλαβαν τη διαχείριση της κατάστασης.

Η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, Τσέλσι Σάλιβαν, επιβεβαίωσε ότι οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν την πτώση του δέντρου και από τη στιγμή του περιστατικού, οι αρχές περιόρισαν την πρόσβαση περαστικών και εκπροσώπων των ΜΜΕ στο σημείο για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με δήλωση της Τσέλσι, μετά την αξιολόγηση της κατάστασης και την επισκευή ενός σπασμένου καλωδίου, το χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν πάλι όρθιο από τις 6 μ.μ. Η γρήγορη αντίδραση των αρχών και η επιτυχημένη αποκατάσταση του δέντρου αναδεικνύουν την ικανότητα αντιμετώπισης τέτοιων απρόβλεπτων καταστάσεων.

Οι έντονοι άνεμοι που έπνεαν πάνω από τον Εθνικό Αερολιμένα Ρήγκαν με συχνότητα πάνω από 30 μίλια/ώρα και μέγιστες ριπές 43 μίλια/ώρα, είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση του Εθνικού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Αυτοί οι ανεμοι δεν θεωρούνται ασυνήθιστοι για τον Νοέμβριο, και σύμφωνα με ανάλυση του Capital Weather Gang που δημοσιεύθηκε το 2022, η συχνότητα ημερών με ισχυρούς ανέμους έχει αυξηθεί τα τελευταία 15 χρόνια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Εθνικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο επηρεάζεται από τους ισχυρούς ανέμους. Τουλάχιστον τρία εθνικά χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν πέσει στο παρελθόν από τον άνεμο, με το πιο πρόσφατο περιστατικό να συμβαίνει το 2011.

Το δέντρο που παρουσίασε πρόβλημα χθες, είχε φυτευτεί μόλις πριν από δύο εβδομάδες για να αντικαταστήσει ένα άλλο που είχε φυτευτεί το 2021. Ωστόσο, αναφέρεται ότι το δέντρο του 2021 είχε αναπτύξει μυκητιακή ασθένεια, κάτι που μπορεί να ήταν ένας παράγοντας που επηρέασε την αντοχή του στους ισχυρούς ανέμους.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS