ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Λαϊκό προσκύνημα στην Ruth Bader Ginsburg

Με λαϊκό προσκύνημα στη σορό της Ruth Bader Ginsburg, έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, ξεκίνησαν οι τριήμερες τελετές προς τιμήν της γυναίκας που θήτευσε στον κορυφαίο δικαστικό θεσμό των ΗΠΑ επί 27 χρόνια, γράφοντας Ιστορία στο πεδίο των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Σκεπασμένο με την αστερόεσσα, το φέρετρο της Ruth Bader Ginsburg πέρασε την είσοδο του νεοκλασικού κτιρίου χθες το πρωί και εναποτέθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πάνω στο ξύλινο βάθρο επί του οποίου είχε εκτεθεί η σορός του προέδρου Αβραάμ Λίνκολν στο Καπιτώλιο, μετά τη δολοφονία του, το 1865. Ακολούθησε επιμνημόσυνη τελετή, παρουσία μόνο των οκτώ υπολοίπων μελών των Ανωτάτου Δικαστηρίου, συγγενών και στενών φίλων της θανούσης.

Λόγω πανδημίας, το κτίριο παραμένει κλειστό στο κοινό από τον Μάρτιο. Μετά τη χθεσινή τελετή, η σορός της Γκίνσμπεργκ εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στην είσοδο του κτιρίου, όπου θα παραμείνει μέχρι σήμερα το βράδυ. Την Παρασκευή, η σορός της θα μεταφερθεί στο Καπιτώλιο, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν μόνο για μία άλλη γυναίκα, τη Ρόζα Παρκς, μορφή του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων, τη δεκαετία του ’50. Η Γκίνσμπεργκ θα ταφεί την επόμενη εβδομάδα, σε στενό κύκλο, στο εθνικό κοιμητήριο του Αρλινγκτον.

Στο μεταξύ, οι Ρεπουμπλικανοί, που ελέγχουν τη Γερουσία, εμφανίζονται αποφασισμένοι να κινήσουν τη διαδικασία για την πλήρωση της κενής θέσης της Γκίνσμπεργκ, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των Δημοκρατικών. Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος προέβλεψε ότι οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου θα κριθούν, λόγω προσφυγών, από το Ανώτατο Δικαστήριο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να βρίσκεται σε πλήρη σύνθεση, με εννέα μέλη. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι, καθώς η εμμονή του στα θέματα νόμου και τάξης δεν αποφέρει τα δημοσκοπικά οφέλη που υπολόγιζε, στρέφει την προεκλογική καμπάνια στα θέματα της Δικαιοσύνης, ευελπιστώντας να προσεταιριστεί συντηρητικούς ψηφοφόρους που ευαισθητοποιούνται σε θέματα όπως οι αμβλώσεις και η οπλοκατοχή.

Την υποστήριξή της προς τον Δημοκρατικό υποψήφιο Joe Biden εξέφρασε η Cindy McCain, χήρα του επί σειράν ετών Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή της Αριζόνας και υποψήφιου προέδρου έναντι του Barack Obama, John MacCain. Εκκληση στους πολίτες να ψηφίσουν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου απηύθυναν ο πρίγκιπας του Ηνωμένου Βασιλείου Harry και η (Αμερικανίδα) σύζυγός του Meghan.

Χθεσινή δημοσκόπηση της Washington Post και του ABC φέρει τον Trump να αποκτά μικρό προβάδισμα, στο όριο του στατιστικού λάθους, έναντι του Biden, στις διαφιλονικούμενες πολιτείες Φλόριντα (4%) και Αριζόνα (1%). Σε πανεθνικό επίπεδο, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Biden μεταξύ 6% και 9%.

Πηγή: REUTERS, A.P.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση